A moringa növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában is, köszönhetően a magas tápanyagtartalmának és gyulladáscsökkentő tulajdonságának. Ez a superfood Ázsiából hódította meg a világot, ott a növény minden részét felhasználják, a gyökerétől a levelekig. Ezekben az országokban már generációk óta használják cukorbetegség, szívbetegségek, vérszegénység, ízületi gyulladás, májproblémák megelőzésére.
A növény fehérjetartalma közel 30%.
Európában a növény zöld leveleiből készült őrleményt fogyasztjuk. Antioxidánsokban gazdag, sejt- és szövetvédő hatású. Ezek az antioxidánsok: a flavonoidok, a polifenolok és az aszkorbinsav felveszik a harcot testünkben a szabad gyökökkel. Agyunk egészségének megőrzésében is segítségünkre lehet, mert a benne található C és E-vitaminok serkentik agyfunkcióinkat.
Májvédő hatását a polifenoloknak köszönheti. Ismert ezen kívül még antibakteriális és gombaölő tulajdonsága is.
Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom: 1235 kJ/295 kcal, fehérjék: 29,9g, szénhidrát: 13,3g, amelyből cukrok: 1,8g, zsírok: 6,7g, amelyből telített zsírsavak: 1,5g, só: 0,4g
Jelentősebb vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a moringában: A, C, E, kalcium, kálium
Jótékony hatások: lassíthatja az öregedési folyamatokat, tisztítja a májat, szabályozza a vércukor szintet, javítja az agyfunkciókat, vérszegénység és ízületi problémák esetén is használják
Hogyan fogyaszd: zöld turmixok alapanyagaként, teaként, de mivel enyhe hashajtó hatása van, kezdetben csak napi 1/2 -1 teáskanállal javasolt szedni, majd fokozatosan növelhetjük a mennyiséget, ha nem okozott gondot a kisebb mennyiség.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.