instant gyümölcs-zöldség szuperkoncentrátum por
✔ Magas flavonoid és antioxidáns tartalmú szuperkoncentrátum
✔ 9-féle, főként vörös bogyós gyümölcs-zöldség összetevőt tartalmaz:
– gránátalma, vörös szőlő, cékla, tőzegáfonya, meggy, fekete ribizli, kék áfonya, fekete bodzabogyó, sárgarépa
✔ Napi javasolt adagban 500 mg C vitaminnal + az összetevők természetes vitamintartalmával
✔ Inulin összetevővel, amely prebiotikumként a bélflóra egyensúlyát támogatja
✔ Instant por állagú szuperkoncentrátum, kanálról vagy kevés folyadékban elkeverve is jól fogyasztható
Pótold a napi C-vitamin adagod úgy, hogy közben természetes vitamintartalmú szuperkoncentrátummal erősíted az immunrendszered
ÖSSZETÉTEL
IMMUNOFLAVON C 500 + kifejezetten olyan természetes összetevőket tartalmaz, amelyek az immunrendszer erősítését szolgálják
gránátalma por, vörös szőlő por, cékla por, tőzegáfonya por, meggy por, fekete ribizli por, inulin por, C-vitamin, kék áfonya por, fekete bodzabogyó por, sárgarépa por, maltodextrin/kukoricakeményítő (csomósodást gátló)
GRÁNÁTALMA: Természetes immunerősítő és vírusölő hatású, az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, megakadályozza a szervezetben a szabadgyökök elburjánzását, gombaölő és baktériumellenes támogatja az egészséges bélműködést. C- és K-vitaminban, folsavban, káliumban gazdag.
VÖRÖS SZŐLŐ: Vörös szőlő gazdag antioxidáns hatású (bio) flavonoidokban, magnézium, folsav, vas és B-vitamin forrás, regeneráló hatású, béltisztító;
CÉKLA: Javítja az általános egészségi állapotot, erősíti az immunrendszert, az egyik leghasznosabb vasforrás; magas kálium és magnézium tartalma miatt igen hasznos a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, számos vitamint (C, B1, B2, B6), ásványi anyagot tartalmaz, betain (a cékla színanyaga) gátolja a kórokozó baktériumok elszaporodását, valamint gyulladáscsökkentő, immunerősítő, roboráló és élénkítő hatású. Rosttartalma miatt jó hatással van az emésztésre.
TŐZEGÁFONYA: gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, proantocianidinben, antioxidánsokban, és pektinben is (rostforrás), így általános immunerősítő, gyulladáscsökkentő és roboráló hatása is van. Különösen gazdag C-, E-, K-vitaminokban, mangánban és rézben. Hatása rendkívüli a felfázás, húgyúti fertőzés kezelésében és megelőzésében.
MEGGY: Gyulladásgátló és antibakteriális, antivirális hatású; magas A-vitamin, kálium, magnézium és vas tartalmú, meggy mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidáns. Megtalálható benne A- és C-vitamin, szelén valamint többféle bioflavonoid vegyület. A B- vitaminok minden fajtája megtalálható benne, segíti emésztést valamint az idegrendszer működését is befolyásolja. Erős baktériumölő hatásának köszönhetően jótékony hatással van a szájüregi fertőzések leküzdésében.
FEKETE RIBIZLI: Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védekezésben, az immunrendszer erősítésében, a fáradtságérzet leküzdésében. Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, B1-, B2-, B6-vitamin tartalma idegvédő hatású. Magas pektintartalma jó hatással van a bélflórára, tartalmaz A-vitamint, E-vitamint, magnéziumot és foszfort is.
KÉK ÁFONYA: Az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcs. Magas a C-vitamin tartalma, kiváló gyulladáscsökkentő hatású, rengeteg antioxidáns van benne, polifenolok, flavonoidok, antociánok. Szabadgyökfogó hatása csökkenti a testben az oxidatív stresszt, lassítja az öregedést. Kiemelkedő magas kálium tartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Javítja a memóriát, késlelteti a kognitív funkciók romlását idősebb korban.
FEKETE BODZABOGYÓ: Megfázás, köhögés és felső légúti fertőzések gyógyítására valamint az influenza és a meghűléses betegség tüneteinek megelőzésére, a bodzabogyó antioxidánsokban, flavonoid típusú vegyületekben rendkívül gazdag, magas kálium tartalmú valamint sok C-vitamint, A vitamint és E vitamint tartalmaz.
SÁRGARÉPA: Tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, C, E, G és K vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A és D vitamin képződésében. Gyógyhatását tekintve, gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez.
C–VITAMIN – 500 mg napi javasolt adagban: Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az erek normál állapotának, működésének fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, normál energiatermelő anyagcsere–folyamatokhoz, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
INULIN: Segíti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását. A prebiotikumok egyik speciális fajtája, folyékony növényi étkezési rost. Támogatja a hasznos baktériumok szaporodását, amelyek az egészséges bélflóra helyreállítását és megőrzését végzik.
Kíméletes eljárással készül:
A gyümölcs és zöldség összetevőket kíméletes eljárással, vákuumszárítással dolgozzák fel, melynek során a szuperkoncentrátum por előállítása alacsony hőfokon (maximum 40 °C) történik. Ezáltal a hatóanyagokat semmilyen károsodás nem éri, kiemelkedően magas szárazanyagtartalmú sűrítmény jön létre, és nincs szükség semmillyen adalékanyag vagy tartósítószer alkalmazására.
OGYÉI notifikációs szám: 30102/2022
KINEK JAVASOLT?
GYEREKEKNEK (8 hónapos kortól), AKTÍV FELNŐTTEKNEK, IDŐSEBB korosztálynak
Várandós és szoptatós kismamák is fogyaszthatják.
ADAGOLÁS
Javasolt adag: napi 2 – 3 teáskanálnyi (6,6 g) por, amely összesen 500 mg C-vitamint tartalmaz,
Gyerekeknek (8 hónapos kortól ) és felnőtteknek C-vitamin igény szerint arányosan adagoljuk.
Napi 2-3 teáskanálnyi adagban (6,6g) = 500mg C-vitamin = 1 havi adag
Igény szerint az adag növelhető 4-9 teáskanálnyira (13g – 20g) ~ 1000-1500 mg C-vitamin,
gyerekeknek napi fél-1-1,5 teáskanálnyi adagban (1,6g – 3,3g) ~ 125-250 mg C-vitamin található
HOGYAN FOGYASZD?
Fogyaszthatod
magában, így a nyálkahártyán keresztül azonnal felszívódnak a hatóanyagok, gyorsan megkezdődik hasznosulásuk
vagy kevés vízben elkeverve innivaló készíthető, keverhető gyümölcslébe, teába
keverheted joghurtba, turmixba, müzlibe, zabkásába is.
Ne keverd túl meleg folyadékba vagy ételbe, mert 40-45°C felett károsodhatnak a vitaminok, főként a C-vitamin
Miért jó választás az ImmunoFlavon C 500+?
Mert úgy tudod pótolni a napi C-vitamin adagod, hogy közben további értékes vitaminokat, flavonoidokat, antioxidánsokat viszel be a szervezetedbe, nincs több C-vitaminos kapszulahéj
Természetes jellege miatt a szintetikus vitaminokkal szemben hatékonyabban felszívódik
Mert ez egy kiváló megoldás a napi gyümölcs-zöldség bevitelre, koncentrált formában, olyan összetevők kombinálásával, amelyeket a hétköznapi étkezéssel nehezen lehetne biztosítani.
Mert kifejezetten olyan összetevőket tartalmaz, amelyek az
immunrendszer erősítését szolgálják,
támogatják a fertőző betegségekkel szembeni védelmet,
hozzájárulnak az erek normál állapotához,
idegrendszer védelméhez,
a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.