Összetevők: cékla (54%), csipkebogyó hús, hibiszkusz, fekete bodza bogyó, fekete berkenye (aronia) inulin, csicsóka, zöld tea, vas-fumarát
Felhasználási javaslat: napi 2x3 tabletta bő folyadékbevitellel.
Figyelmeztetés! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől gondosan zárjuk el! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesítit a kiegyensúlyozott veges étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk, fogyasztást követően a doboz lezárása ajánlott, felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt
A cékla
A cékla a köztudatban mint vérszaporító ismert. A cékla az a zöldségféle, amelyből a test legjobban tudja hasznosítani a vasat. A vér vörös vérsejtjei tudják leginkább alkalmazni. Az indiai ajurvédikus orvoslás szintén kiváló vérképző gyógynövényként említi a céklagumót- Ezenkívül a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésére használták, sőt a hagyományos indiai "bőrgyógyászatban" mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolták és javasolják ma is. A cékla serkenti a sejtnövekedést, a sejtmag-regenerációt, aktiválja a vörösvérsejt képzést, támogatja a nyirokrendszer működését, vízhajtó és méregtelenítő hatása közismert. A C-vitaminban gazdag étkezés jelentősen támogatja az elfogyasztott vas felszívódását. Az élvezeti cikkek, mint a kávé, a feketetea, vagy a drogok fogyasztása; illetve a gabonafélék korpája és bizonyos gyógyszerek kiürítik vastartalékainkat.
A cékla legfőbb hatóanyagai:
A cékla kiváló kálium, kalcium, vas, szilícium és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezek a vitaminok és mikroelemek nélkülözhetetlen ásványi anyagok a haj, a körmök és az idegrendszer számára. 1 kg nyers céklából 6 dkg céklaport tudunk előállítani, testhőmérsékleten történő szárítással.