A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Napi 1 liter (5 csésze) zöld tea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a magnézium 5%-át, a kálium 25%-át, a mangán 45%-át. Igen számottevő a természetes fluorid tartalma is.
*
Vizelethajtó, aminek méregtelenítő tulajdonságait köszönheti
*
Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét
*
Látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát
*
Kiválóan normalizálja az emésztést, rendezi a bélműködést
A zöld tea elkészítése:
FONTOS, hogy a vizet hagyjuk visszahűlni 70-80 fokra, és csak akkor öntsük rá a teára! 1-3 percig lefedve állni hagyjuk, és utána fogyasszuk. A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ugyanis a második forrázáskor egészen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél.