Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetes módon szünteti meg bántalmainkat.
Főzés közben is javallot a nehezen emészthető, savas kémhatású hozzávalók alkalmazásakor egy csipetnyi szódabikarbónát adni az ételhez, így azok könnyebben emészthetővé válnak.
Ezen kívül kevesek számára ismert apró konyhai trükkök bevetésére is hasznos, ha mindig tartunk otthon szódabikarbónát. Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez.A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használnak a sütés során. Bizonyos húsfélék nehezebben főnek át, így a marha- vagy vadhúsok esetén is a szódabikarbóna hatékonyabbá teszi a főzést.
Nincsenek bejegyzések
© 2023 Internetpatika Kft.