Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Nasivin Classic 0,5 mg/ml tartósítószermentes oldatos orrspray 10ml

2 429 Ft
35010194
+


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 


Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

1.Milyen típusú gyógyszer a nasivin sanft 0,05% adagoló orrspray és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az orrspray helyi hatású készítmény, az orrnyálkahártya duzzadtságának csökkentésére és a váladékürülés megkönnyítésére szolgáló gyógyszer.
Hatóanyaga, az oximetazolin érösszehúzó hatású, az orrnyálkahártya vérbőségét, így duzzanatát csökkenti.
Nyálkahártya-duzzanat csökkentésére heveny orrnyálkahártya-gyulladásban, valamint ér- és allergiás eredetű nátha jelentkezésekor. A váladékürülés megkönnyítésére orrmelléküreg-gyulladásban, fülkürthurutban. Orr- és melléküregek nyálkahártya duzzanatának csökkentése orvosi vizsgálatok során.

2. Tudnivalók a nasivin sanft 0,05% adagoló orrspray alkalmazása előtt:

Ne alkalmazza a Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrspray-t
-ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra, vagy az orrspray bármely egyéb összetevőjére,
-az orrnyálkahártya kiszáradással és pörképződéssel járó gyulladásban.

A Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrspray fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Az orrspray alkalmazása előtt kérdezze meg kezelőorvosát, ha Ön jelenleg vagy korábban bármelyik betegségben szenvedett az alábbiak közül: glaukóma (zöldhályog), mellékvese-daganat, anyagcserezavarok (pl. pajzsmirigy-túlműködés, cukorbetegség), súlyos szív- és érrendszeri betegségek (pl. koszorúér-betegség, magas vérnyomás betegség), depresszió.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Az orrspray kezelés előtt kérdezze meg kezelőorvosát, ha Ön jelenleg vagy nemrégiben hangulatjavító gyógyszert (triciklikus antidepresszánsok vagy MAO-gátlók) szed ill. szedett, mert veszélyes vérnyomás-emelkedés következhet be.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség szoptatás:

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával!
A készítmény az előny/kockázat körültekintő mérlegelése után alkalmazható terhesség és szoptatás esetében. Az ajánlott adagolás nem léphető túl!

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:

Felléphetnek szív- és érrendszeri vagy központi idegrendszert érintő hatások, különösen elhúzódó, vagy az ajánlottnál nagyobb dózisban történő alkalmazása során.
Ebben az esetekben a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességek romolhatnak.

3. Hogyan kell alkalmazni a nasivin sanft 0,05% adagoló orrspray-t?

Az orrsprayt mindig az előírásnak, illetve az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
- Ha kezelőorvosa másképpen nem rendeli, a Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrsprayből naponta 2-3 alkalommal 1-1 adagot kell mindkét orrnyílásba befújni.
- A Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrspray egyszeri adagja legfeljebb 3-szor alkalmazható naponta.
- Megfelelő orvosi utasítások hiányában csak rövid ideig, 5-7 napig használja. Ismételt alkalmazása előtt néhány napos alkalmazási szünetet kell tartani. Mellékhatás (nyálka-hártya-sorvadás) veszélye miatt ez a gyógyszer idült nátha esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

Kérjük gondosan tartsa be ezeket az utasításokat, ellenkező esetben a gyógyszer alkalmazása nem éri el a kívánt hatást, illetve mellékhatás jelentkezhet!

Hogyan alkalmazzuk a Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrsprayt felnőtteknek és hat év feletti gyermekeknek?

Az első alkalmazáskor a védőkupakot lehúzzuk, kézbe vesszük és többszöri pumpálással a megfelelő permet megjelenéséig feltöltjük az adagolófejet. A permetmechanizmus az adagolófej megnyomásával hozható működésbe.
Az orrnyílásba egyszeri pumpa megnyomással egy adagot permetezünk. Használat után az adagolófejet tiszta kendővel letisztítjuk, és a védőkupakot visszahelyezzük.
Az adagolófej egyszeri megnyomásával pontosan mért mennyiség kerül adagolásra.

Ha az előírtnál több Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrsprayt alkalmazott

A gyógyszer véletlenszerű, szájon át történő alkalmazása vagy túladagolása az alábbi tüneteket okozhatja: pupillatágulat, émelygés, hányás, az ajkak kékes elszíneződése, láz, görcsrohamok, vérkeringési zavarok (szapora szívverés, szívritmuszavar, szívmegállás, magas vérnyomás), légzési zavarok (tüdőödéma), pszichés tünetek, továbbá álmosság, testhőmérséklet-csökkenés, pulzusszám-csökkenés, hirtelen vérnyomásesés, a légzőközpont bénulása és kóma fordulhat elő.
A fenti tünetek jelentkezésekor a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni, és feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Jelezze a túladagolást kezelőorvosának, vagy keresse fel a területileg illetékes kórház sürgősségi osztályát, és vigye magával a készítmény dobozát.

Ha elfelejtette alkalmazni a Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrsprayt

Ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag orrspray pótlására, hanem folytassa a kezelést az adagolási útmutatónak megfelelően.
Az orrspray állandó, tartós használata tartós orrduguláshoz, végül orrnyálkahártya-sorvadáshoz vezethet. Az orrspray csak rövid ideig 5-7 napig használható. Hosszabb idejű használata a nyálkahártya felszínének maradandó károsodását okozhatja, amelynek következtében az orrnyálkahártya pörképződéssel, varasodással járó gyulladása alakulhat ki. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások:

Mint minden gyógyszer, így a Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrspray is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha a készítményt az előírásoknak megfelelően használja, a következő mellékhatások fordulhatnak elő:
- Égő érzés az orrban, orrnyálkahártya-szárazság vagy tüsszögés alkalomszerűen előfordulhat, különösen ezekre hajlamos betegek esetében.
- Ritkán - miután a hatás megszokottá válik - erőteljes orrdugulás-érzés alakulhat ki.
- Túladagolása néhány esetben szívdobogásérzés, felgyorsult szívverés és vérnyomás-emelkedés kialakulásához vezethet.
- Alkalmazásakor szórványosan álmatlanságot, fáradtságot és fejfájást is megfigyeltek.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a nasivin sanft 0,05% adagoló orrsprayt tárolni?

A gyógyszerkészítmény különleges tárolást nem igényel.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Felbontás után 1 évig használható fel.

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az orrcseppet.
A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk:

Mit tartalmaz a Nasivin Sanft 0,05% adagoló orrspray?

A készítmény hatóanyaga:
0,50 mg oximetazolin-hidroklorid 1ml orrcseppenként.
1 befújás (45 mikroliter) 22,5 mikrogramm oximetazolin-hidrokloridot tartalmaz.

Egyéb összetevők: citromsav-monohidrát, nátrium-citrát, glicerin (85%), tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme, és mit tartalmaz a csomagolás?

Tiszta, sárgászöld vizes oldat.

Kb. 10 ml töltettérfogatú, tiszta, vizes oldat kék, zöld vagy menta-zöld védőkupakkal és rozsdamentes acél adagolópumpával ellátott átlátszatlan fehér tartályba töltve.
1x10 ml tartály dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Merck Selbstmedikation GmbH,
64293 Darmstadt, Frankfurter Strasse 250,
Németország
Gyártó
Merck KGaA,
64293 Darmstadt, Frankfurter Str. 250,
Németország

 

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is