Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Nasivin Baby 0,1 mg/ml tartósítószermentes oldatos orrcsepp 5ml

2 495 Ft
35010188
+


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

1. Milyen típusú gyógyszer a Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az orrcsepp helyi hatású készítmény, az orrnyálkahártya duzzadtságának csökkentésére és a váladékürülés megkönnyítésére szolgáló gyógyszer.
Hatóanyaga, az oximetazolin-hidroklorid érösszehúzó hatású, az orr nyálkahártya vérbőségét, így duzzanatát csökkenti.
Nyálkahártya-duzzanat csökkentésére heveny orrnyálkahártya-gyulladásban, valamint ér- és
allergiás eredetű nátha jelentkezésekor. A váladékürülés megkönnyítésére orrmelléküreg-gyulladásban, fülkürt-hurutban. Orr- és melléküregek nyálkahártya duzzanatának csökkentése orvosi vizsgálatok során.
Tudnivalók a Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcsepp alkalmazása előtt:
Ne alkalmazza a Nasivin Sanft 0,01 % adagoló orrcseppet:
ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra, vagy az orrcsepp bármely egyéb összetevőjére,
az orrnyálkahártya kiszáradással és pörkképződéssel járó gyulladásaiban.
A Nasivin Sanft 0,01 % adagoló orrcsepp fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Az orrcsepp alkalmazása előtt kérdezze meg kezelőorvosát, ha gyermeke jelenleg vagy korábban bármelyik betegségben szenvedett az alábbiak közül: glaukóma (zöldhályog), mellékvese-daganat, anyagcserezavarok (pl. pajzsmirigy-túlműködés, cukorbetegség), súlyos szív- és érrendszeri betegségek (pl. koszorúér-betegség, magas vérnyomás betegség), depresszió.
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:
Az orrcsepp kezelés előtt kérdezze meg kezelőorvosát, ha gyermeke jelenleg vagy nemrégiben hangulatjavító gyógyszert (triciklikus antidepresszánsok vagy MAO-gátlók) szed ill. szedett, mert veszélyes vérnyomás-emelkedés következhet be.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát gyermeke jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Terhesség és szoptatás:
Mivel a készítmény kizárólag csecsemők ill. kisgyermekek részére rendelhető, a terhességben ill. a szoptatás időszakában történő alkalmazás nem értelmezhető.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre:
Mivel a készítmény kizárólag csecsemők ill. kisgyermekek részére rendelhető, a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képesség nem értelmezhető.
Hogyan kell alkalmazni a Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcseppet?
Az orrcseppet mindig az előírásnak, illetve az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Ha kezelőorvosa másképpen nem rendeli, az alábbi adagolási előírások szerint alkalmazza a Nasivin Sanft 0,01 % adagoló orrcseppet:
4 hetes korig mind a két orrnyílásba naponta 2-3 alkalommal 1 csepp Nasivin Sanft 0,01%-os adagoló orrcsepp.
5 hetes kortól egy éves korig mind a két orrnyílásba naponta 2-3 alkalommal 1-2 csepp Nasivin Sanft 0,01%-os adagoló orrcsepp. Mivel az orrcseppentőt függőlegesen, fejjel lefelé tartva lehet csak használni, a Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcsepp alkalmazása során a gyermeknek hanyatt kell feküdnie és fejét hátra kell hajtania.
Az orrcseppet nem szabad orvosi javaslat nélkül 5-7 napnál tovább használni.
Ismételt alkalmazása előtt néhány napos alkalmazási szünetet kell tartani. Mellékhatás (nyálkahártya-sorvadás) veszélye miatt ez a gyógyszer idült nátha esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható.
Kérjük, gondosan tartsa be ezeket az utasításokat, ellenkező esetben a gyógyszer alkalmazása nem éri el a kívánt hatást, illetve mellékhatás jelentkezhet!
Hogyan alkalmazzuk a Nasivin Sanft adagoló orrcseppet csecsemőknek?
Az első alkalmazáskor a védőkupakot lehúzzuk és az alábbi ábrának megfelelően (1) (az adagolófej lefelé nézzen!), kézben tartjuk és többszöri pumpálással az első csepp megjelenéséig feltöltjük az adagolófejet. A pumpamechanizmus az adagolófej megnyomásával hozható működésbe.
A csecsemő orrnyílásába egyszeri pumpa megnyomással egy adagot cseppentünk (2).
Használat után a cseppentőt tiszta kendővel letisztítjuk és a védőkupakot visszahelyezzük.
Az „ugró-csepp” fekvő csecsemőknek is alkalmazható.
A cseppentő egyszeri megnyomásával pontosan mért mennyiség kerül adagolásra.
Ha az előírtnál több Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcseppet alkalmazott:
A gyógyszer véletlenszerű, szájon át történő alkalmazása vagy túladagolása az alábbi tüneteket okoz¬hatja: pupillatágulat, émelygés, hányás, az ajkak kékes elszíneződése, láz, görcsrohamok, vérkeringési zavarok (szapora szívverés, szívritmuszavar, szívmegállás, magas vérnyomás), légzési zavarok (tüdőödéma), pszichés tünetek, továbbá álmosság, testhőmérséklet-csökkenés, pulzusszám-csökkenés, hirtelen vérnyomásesés, a légzőközpont bénulása és kóma fordulhat elő.
A fenti tünetek jelentkezésekor a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni, és feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Jelezze a túladagolást kezelőorvosának, vagy keresse fel a területileg illetékes kórház sürgősségi osztályát és vigye magával a készítmény dobozát.
Ha elfelejtette alkalmazni a Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcseppet:
Ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag orrcsepp pótlására, hanem folytassa a kezelést az adagolási útmutatónak megfelelően.
Az orrcsepp állandó, tartós használata tartós orrduguláshoz, végül orrnyálkahártya-sorvadáshoz vezethet. Az orrcsepp csak rövid ideig 5-7 napig használható. Hosszabb idejű használata a nyálka¬hártya felszínének maradandó károsodását okozhatja, amely¬nek következtében az orrnyálkahártya a pörkképződéssel, varasodással járó gyulladása alakulhat ki.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Lehetséges mellékhatások:
Mint minden gyógyszer, így a Nasivin Sanft 0,01 % adagoló orrcsepp is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ha a készítményt az előírásoknak megfelelően használja, a következő mellékhatások fordulhatnak elő:
Égő érzés az orrban, orrnyálkahártya-szárazság vagy tüsszögés alkalomszerűen előfordulhat, különösen ezekre hajlamos betegek esetében.
Ritkán - miután a hatás megszokottá vált - erőteljes orrdugulás-érzés alakulhat ki.
Túladagolása néhány esetben szívdobogásérzés, felgyorsult szívverés és vérnyomás-emelkedés kialakulásához vezethet.
Alkalmazásakor szórványosan álmatlanságot, fáradtságot és fejfájást is megfigyeltek.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!
Hogyan kell a Nasivin Sanft 0,01% adagoló orrcseppet tárolni?
A gyógyszerkészítmény különleges tárolást nem igényel.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Felbontás után 1 évig használható fel.
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza az orrcseppet!
A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
További információk:
Mit tartalmaz a Nasivin Sanft 0,01 % adagoló orrcsepp?
A készítmény hatóanyaga: 0,10 mg oximetazolin-hidroklorid 1 ml orrcseppenként.
1 csepp (28 mikroliter) 2,8 mikrogramm oximetazolin-hidrokloridot tartalmaz.
Egyéb összetevők: citromsav-monohidrát, nátrium-citrát, glicerin (85%), tisztított víz.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Tiszta, vizes oldat.
Kb. 5 ml töltettérfogatú, tiszta, vizes oldat kék, zöld vagy menta-zöld védőkupakkal és rozsdamentes acél adagolópumpával ellátott átlátszatlan fehér tartályba töltve.
1x5 ml tartály dobozban.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Merck Selbstmedikation GmbH,
64293 Darmstadt, Frankfurter Strasse 250,
Németország

Gyártó
Merck KGaA,
64293 Darmstadt, Frankfurter Str. 250,
Németország

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is