Naja Forest
Fiber Shake
A védelem csírája, A BÉLFLÓRA támogatásáért és a lapos hasért
Nettó tömeg: 600 gramm
Összetétel: csökkentett olajtartalmú magas olajsavas napraforgó őrlemény, csökkentett olajtartalmú aranylen liszt, tönkölyfű kivonat*
* Biogazdálkodásból származó összetevők
Tartalom: 600 g (30 adag) 20 g/adag
Adagonként 1×10 9 tke Bifidobacterium bifidum BB12 élő baktériumot tartalmaz.
Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink és réz forrás
Omega-3 zsírsav és kiváló fehérje forrás, SDG -lignant tartalmaz.
Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben. Kedvező élettani hatásai közül kiemelhető a kellemes teltségérzés, a lassabb gyomorürülés és kisebb glikémiás terhelés, a jó bélműködés elősegítése, valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez. Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns.
Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktóz láncokból álló növényi rostról van szó, prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.
Hogyan használjuk?
A doboz 30 adagot tartalmaz. Az adagokat 2-3 dl hideg vízbe, teába, gyümölcslébe, vagy növényi tejbe, adagolva használhatja fel. Amennyiben több adag elfogyasztására kerül sor, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről is.
Tápanyag-tartalom |
Érték/ 100 gramm |
1 adag (15 g) |
NRV % * |
Energia |
1405 kJ / 335 kcal |
210 kJ/ 50 kcal |
|
Zsír |
14 g |
2,1 g |
|
amelyből telített zsírsav |
0,78 g |
0, 117 g |
|
Szénhidrát |
11,2 g |
1,5 g |
|
amelyből cukrok |
3,2 g |
0,48 g |
|
Fehérje |
39 g |
5,85 g |
15 % |
Só |
14,1 g |
2,1 mg |
|
Élelmi rost |
28 g |
4,2 g |
|
Omega-3 (ALA) |
3,25 g |
0,49 g |
16 %
|
Réz |
1,132 mg |
0,170 mg |
16 % |
Szelén |
200 γg |
30 γg |
54,5 % |
Cink |
10, 98 mg |
1,65 mg |
16,5 % |
SDG-Lignan |
280 mg |
42 mg |
|
Inulin |
1 g |
0,15 g |
|
*NRV: Napi beviteli referenciaérték egy átlagos felnőtt számára
Gluténmentes, laktózmentes, tartósítószer mentes. Mesterséges színezéket nem tartalmaz.
A bélbaktériumok számos funkciót látnak el, pl. vitaminokat termelnek, a számunkra emészthetetlen táplálékmaradványokból rövid láncú zsírsavakat állítanak elő és szabályozzák az immunrendszer működését.
A bélflóra károsodására hasi kényelmetlenérzés, puffadás, ételintolerancia, változó halmazállapotú széklet hívhatja fel a figyelmet. A betegség velejárója lehet a felszívódási zavar kialakulása is, ami nem csak a táplálék hasznosulását hátráltathatja, de olykor vitamin hiányos állapotokhoz is vezethet.
Bélflóránk és az anyagcsere
Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és emberek bélflórája.
Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló,, törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá,, alakul a bélflóra (Bacteroidetes).
A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint, a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből. Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei, csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly, és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták. A z egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet.
A probiotikum fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek.
Nincsenek bejegyzések