A laktóz vagy tejcukor egy olyan összetett cukor, melyet közvetlenül nem tudunk megemészteni, csak miután egy laktáz nevű enzim lebontotta egyszerű cukrokká. Ha a szervezetünkből hiányzik a tejcukrot lebontó laktáz enzim, vagy termelődésében zavar keletkezik, az elfogyasztott tejben lévő tejcukor nem szívódik fel szervezetünkbe, ilyenkor tejtermék fogyasztása után hangos bélkorgás, puffadás, szélgörcs, hányinger, hasi görcsök és hasmenés okozhat kellemetlenséget.
A Magic Milk laktózmentes tejtermékek előállítása során ezért a tejhez tejcukorbontó enzimet adagolunk, amely a szervezet helyett elvégzi a tejcukor lebontását úgy, hogy a tej összes értékes összetevője, így a kalcium, D-vitamin és a teljes értékű fehérjék változatlanul megmaradnak benne.
A Magic Milk laktózmentes tejtermékek előállítása során ezért a tejhez tejcukorbontó enzimet adagolunk, amely a szervezet helyett elvégzi a tejcukor lebontását úgy, hogy a tej összes értékes összetevője, így a kalcium, D-vitamin és a teljes értékű fehérjék változatlanul megmaradnak benne.