Új Jelszó Kérése

Fizetési megoldás

SimpleKWAI FOKHAGYMA DRAZSÉ 100x

KWAI FOKHAGYMA DRAZSÉ 100x
2 060 Ft2060
1 drazsé: szárított fokhagyma (Bulbus allii sativi sicc.) 100 mg őrleményét tartalmazza. Az őrlemény 1,3 % alliin tartalomra standardizált, ami megfelel 0,6 % allicin tartalomnak.
 • Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termék. Hatását orvosi vizsgálatok igazolják.

  Mi a hatóanyag?
  1 drazsé: szárított fokhagyma (Bulbus allii sativi sicc.) 100 mg őrleményét tartalmazza. Az őrlemény 1,3 % alliin tartalomra standardizált, ami megfelel 0,6 % allicin tartalomnak.

  Hatásra vonatkozó adatok:
  A fokhagyma vitalizáló és egészségmegőrző szerepe régóta ismert, a népgyógyászatban „vértisztítóként” is emlegetik, utalva a növény vérkeringésre kifejtett jótékony hatására. A fokhagyma Hatóanyagai befolyásolják az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó rizikófaktorokat. Így: - gátolják a koleszterin szintézist, - csökkentik a vér zsír tartalmát, az érfal tónusát és ezáltal a vérnyomást is. A hatóanyagok befolyásolják a vér sűrűségét, javítják folyékonyságát, ezzel elősegítik a szövetek jobb oxigén és tápanyag ellátását.
  Az allicin gátolja a vérlemezkék összetapadását, a vérben keringő az anyagcsere folyamatokban keletkező vegyületek és más alakos elemek érfalon történő letapadását, segíti az érfal rugalmasságának megőrzését.

  Mit tartalmaz még a készítmény?
  Laktóz monohidrát, magnézium-sztearát, cellulóz, szilícium-dioxid, metilhidroxipropil-cellulóz, macrogol 6000, talkum, polyvidon 25, szacharóz, zselatin, karnauba-viasz felhasználásával készül.

  Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
  Az érelmeszesedés megelőzésére és kiegészítő kezelésére, az érelmeszesedés okozta szív és érrendszeri panaszok (pl. feledékenység, szédülés, fülzúgás, stb.) csökkentésére.

  Mikor nem szabad szednie a készítményt?
  Véralvadási zavarok, fokozott vérzékenység valamint ismert fokhagyma és laktóz allergia esetén.

  Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
  A készítmény hosszan tartó (kúraszerű) alkalmazása megváltoztathatja a lehelet és a bőr szagát. Tartós alkalmazásakor vérnyomáscsökkenés is jelentkezhet.
  Kúraszerű, tartós alkalmazása csak 40 éves kor felett javasolt.

  Szedhetik-e a készítményt gyermekek is?
  A készítmény gyermekeken történő felhasználására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre megfelelő adatok. Ezért 14 évnél fiatalabb gyermekeknek nem javallott.

  A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

  Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?
  A készítmény a vérnyomáscsökkentő és véralvadásgátló (Warfarin) készítmények hatását felerősítheti.

  Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?
  A terhesség és szoptatás időszakában kontrollált vizsgálatokat nem nem végeztek a készítménnyel. A fokhagymáról élelmezési tapasztalatok alapján nem derültek ki olyan hatások, amelyek bizonyítanák annak kedvezőtlen hatásait terhességben, vagy szoptatás alatt az utód egészségében. Azonban óvatosságból a terhesség első harmadában, valamint közvetlenül szülés előtt nem ajánlott a készítmény alkalmazása!
  Mivel a fokhagyma gyomor - bélpanaszokat válthat ki, és hatóanyagai megjelennek az anyatejben, ezért szoptató anyák csak szakemberrel történt egyeztetés után alkalmazzák!

  Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
  A javasolt adagot a étkezés közben, összerágás nélkül, kevés folyadékkal kell bevenni.

  Mi az ajánlott adag?
  Naponta 3x1-3 drazsé.

  Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
  Ritkán gyomor-és bélpanaszokat (émelygés, fokozott bélmozgás), allergiás reakciót okozhat, a vérzési idő megnyúlhat.

  Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
  Ha a készítményt elfelejtette volna bevenni, a javasolt adagolást folytassa tovább, ne vegyen be ezért a szokásosnál nagyobb adagot. Igen nagy adagban a fokhagyma és készítményei izgathatják a nyálkahártyákat, émelygést, hányást és ennek következményeként esetleg ájulást okozhat. A készítmény túladagolásáról feltétlenül értesítse kezelőorvosát, aki a tünetek alapján dönteni tud a követendő terápiáról.
  Ha a készítmény kúraszerű alkalmazása alatt ill. azt követően erősebb vérzés lépne fel,hagyja abba annak szedését. Minden, a tájékoztatóban nem szereplő mellékhatásról tájékoztassa kezelőorvosát!
  Hosszan tartó alkalmazása során a vérnyomást rendszeresen ellenőriztesse.

  Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
  A készítményt a szervezet jól tolerálja, mellékhatást ritkán okoz, ezért hosszan tartó, kúraszerű kezelésre is javasolt.

  Hogyan kell tárolni a készítményt?
  Szobahőmérsékleten (max. 25 ºC)
 • Vonalkód 
  9001527028110
  Vonalkód
  9001527028110
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25013337
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.