Új jelszó kérése


KINDER LUUF BALZSAM 30 g

KINDER LUUF BALZSAM 30 g
2 129 Ft
Meghűléses megbetegedések külsőleges kezelésére.
 • Hatásra vonatkozó adatok:

  Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és irodalmi adatok igazolják. A balzsam hatóanyagai (illóolajok) – külön-külön is régóta alkalmazott szerek a népgyógyászatban, a gyógynövény terápiában – elsősorban mint inhaláló szerek kedveltek az otthoni betegápolásban a hurutoldó és légtisztító hatásuk alapján.

  Az illóolajok a bőrön keresztül is felszívódnak, a vérkeringésbe jutva a légzőszervekben választódnak ki. A balzsam hatékonyságához hozzájárul a test-meleg bőrfelület, mely elősegíti az illóolajokból az aromás gőzök felszabadulását. Az illóolajok belégzése a légutakban letapadt nyákot feloldja, elfolyósítja, így lehetővé teszi annak könnyebb felköhögését. Az illóolajok enyhe görcsoldó hatása révén csökken a köhögési inger és a légzés is könnyebbé válik.

  A nyak, hát, vagy a mellkas bőrére dörzsölt balzsam hatóanyagai a bőr vérátáramlását is fokozzák.



  Mi a balzsam hatóanyaga?

  30g balzsam tartalma: 1,50g kámfor, 1,50g terpentinolaj, 0,825g mentol, 0,45g eukaliptusz olaj, 0,225g szerecsendió olaj, 0,225g cédrus olaj, 0,075g timol.


  Mit tartalmaz még a balzsam?

  A készítmény segédanyagai: fehér vazelin és ceresin.


  Mikor ajánlott a balzsam alkalmazása?

  Megfázás, hűléses megbetegedés: köhögés, nátha, torokfájással és rekedtséggel járó torokgyulladás külsőleges kezelésére ajánlott.

  Kiegészítő kezelésként légcsőhurut, hörghurut, valamint makacsul ismétlődő hurutos tünetek gyógyszeres kezelésének kiegészítésére javasolt.


  Mikor nem szabad a Kinder Luuf balzsamot alkalmazni?

  A készítmény nem alkalmazható hörgi asztmában és szamárköhögésben valamint valamely alkotórésszel szembeni túlérzékenység esetén.


  Mit kell tudnia a készítmény alkalmazásának megkezdése előtt?

  Külsőleg, bedörzsölésre 3 éves kortól, inhalációra 6 éves kortól alkalmazható a balzsam.



  Alkalmazható-e más gyógyszerekkel együtt a Kinder Luuf balzsam?

  Hurutoldó, köptető gyógyszerek kiegészítésére alkalmazható a balzsam, más külsőleges készítménnyel egyidejűleg azonban nem alkalmazható.

  Hogyan és mikor kell alkalmazni a balzsamot?

  Külsőleg 3 éves kortól; - naponta 2 –szer, reggel és este, életkortól függően 2,5-5 cm (kb. 1 teáskanál) balzsammal bedörzsölni a gyermek nyakát, mellét, hátát és lehetőleg előmelegített trikóval, vagy törölközővel befedni. A balzsam alkalmazása után a gyermeket lehetőleg fél-egy órán keresztül ágy-melegben kell tartani.

  Inhalálásra 6 éves kortól: Mogyorónyi mennyiségű balzsamot tegyen forró vízzel telt edénybe, és gőzeit pár percig – mélyeket lélegezve – lélegezze be a gyermek.


  Milyen nem kívánt hatást válthat ki a balzsam?

  Külsőleges alkalmazás során bőrgyulladást, kontakt ekcémát okozhat. Inhalálás után nyálkahártya irritáció előfordulhat, hörgi asztmában a hörgők görcse fokozódhat.


  Mire kell még ügyelnie a balzsam alkalmazása során?

  A készítményt ne alkalmazza nyílt seben, vagy sérült bőrfelületen, az arcra, különösen az orr és szem környékére nem szabad kenni.



  Mennyi ideig alkalmazható a balzsam?

  A balzsam a panaszok fennállásáig alkalmazható (kb. 1 hét), amennyiben a panaszok továbbra is változatlanul fennállnak, vagy hosszan tartó láz esetén mielőbb keresse fel orvosát.


  Hogyan kell tárolni a balzsamot?

  Fénytől védve, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25°C)

 • Vonalkód 
  9088880029909
  Vonalkód
  9088880029909
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25011538