Új jelszó kérése


KALMIL PLUSZ VISSZÉR KRÉM /INTERHERB/ 60 g

KALMIL PLUSZ VISSZÉR KRÉM /INTERHERB/ 60 g
1 127 Ft
A továbbfejlesztett készítmény szerves és szervetlen alumínium sókat, csukamájolajat, megemelt mennyiségű cickafark és körömvirágolajat, plusz hatóanyagként pedig gyulladáscsökkentő kamillaolajat tartalmaz. 
 • Az Interherb- Kalmil Plusz, a több mint egy évtizede piacon lévő, széles körben ismert Kalmil visszérkrém koncentrált hatóanyag-tartalmú változata. A továbbfejlesztett készítmény szerves és szervetlen alumínium sókat, csukamájolajat, megemelt mennyiségű cickafark és körömvirágolajat, plusz hatóanyagként pedig gyulladáscsökkentő kamillaolajat tartalmaz. Szakirodalmi adatok alapján kedvezően befolyásolja az alsóvégtagi vénás megbetegedések tüneteit, elősegíti a gyulladásos folyamatok enyhítését, a zúzódások gyógyulását.

  Betegtájékoztató

  Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.

  Interherb- Kalmil Plusz visszérkrém
  Visszeres fájdalom és duzzanat kezelésére

  Hatásra vonatkozó adatok:
  Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. A krém hatóanyagai gyulladáscsökkentő hatásúak, ezáltal az alkalmazása során közvetve csillapítja a fájdalmat, megakadályozza az ödéma kialakulását, elősegíti a haematómák (véraláfutások) gyorsabb felszívódását, így javítja a keringést.

  Mi a hatóanyaga?
  Hatóanyagok: 50 mg aluminium-kálium-szulfát (Alumen), 40 mg alumínium-acetát-tartarát-oldat (Aluminium aceticum tartaricum solutum), 40 mg körömvirág paraffinos kivonata (Calendulae extractum), 20 mg csukamájolaj (Iecoris aselli oleum) / g
  Hatásfokozó anyagok: 2 mg cickafarkolaj (Millefolii aetheroleum), 2 mg kamillaolaj (Matricariae aetheroleum) / g

  Mit tartalmaz még a krém?
  Segédanyagok: fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, poliszorbát 60, folyékony paraffin, metil-parahidroxibenzoát, tisztított víz.

  Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
  - Alsóvégtagi vénás megbetegedések (visszérbetegség) tüneteinek csökkentésére. - Lábak tartós igénybevétele pl. állófoglalkozás, várandós állapotban a visszeres csomók kialakulásának megakadályozására, a már kialakult visszerek esetén a csomók feszülésének, fájdalmának és az éjszakai lábikra görcsök csökkentésére.
  - Zárt sérülések esetén a haematómák (vérömlenyek) felszívódásának és zúzódások gyógyulásának elősegítésére.

  Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
  - Bármely összetevővel szemben ismert túlérzékenység esetén
  - kamilla, illetve egyéb fészkesvirágú fajok (pl: cickafark, gyermekláncfű, fekete üröm) esetén (keresztérzékenység lehetséges).

  - Nyílt-, vérző sebfelületen.

  Mit kell tudni az alkalmazás megkezdése előtt?
  Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. A készítmény mélyvénás trombózis kezelésére nem alkalmazható. Mélyvénás trombózis gyanúja esetén azonnal forduljon orvoshoz!

  Alkalmazható-e a készítmény gyermekeknél?
  A készítmény 3 éves kortól alkalmazható. Gyermekkorban külsőleges, ép bőrfelszínen történő alkalmazás esetében a készítmény összetevőivel kapcsolatban káros hatásról nem számoltak be.

  Várandósság és szoptatás ideje alatt alkalmazható-e a készítmény?
  Ezen élethelyzetekben történő külsőleges, és bőrfelszínen történő alkalmazás esetében a készítmény összetevőivel kapcsolatban káros hatásról nem számoltak be.

  Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
  Ép bőrfelület esetén a kezelni kívánt testfelületet szappanos vízzel mossa le, és öblítse le.

  A krémet nedves bőrfelületre vigye fel;

  - Visszeres bántalmak kezelése esetén az egész lábat kenje be naponta 2-3 alkalommal és masszírozással dörzsölje a bőrbe.

  - Húzódás, zúzódás esetén a sérült részt naponta 3-4 alkalommal kenje be.

  - Lábak tartós igénybevétele esetén a fájdalmas területet és környékét is kenje be majd masszírozza a bőrbe.

  Mi az ajánlott adag?
  A kezelendő testfelületre vékony filmrétegben felvinni és bemasszírozni.

  Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
  Valamely összetevő iránti túlérzékenység esetén különösen érzékeny egyéneknél túlérzékenységi reakciók (pl. bőrpír, égő-viszkető érzés, stb.) léphetnek fel, mely a kezelés abbahagyásával elmúlik. Ha a tünetek mégsem múlnak el, vagy olyan hatást észlel, mely nem szerepel a betegtájékoztatóban, hagyja abba a kezelést és forduljon orvosához.

  Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
  A kellemetlen tünetek elkerülése miatt ügyeljen, hogy a krém ne kerüljön nyílt vérző sebbe, szembe. Ha mégis szembe kerülne, bő vízzel öblítse ki.

  A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne használja a krémet.

  Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
  A készítmény a visszérbetegségeket okozó tünetek kezelésére folyamatosan kb. 1 hónapig alkalmazható, majd 2-3 hetes szünet után megismételhető. Amennyiben a tünetei 1 héten belül nem javulnak vagy romlanak, haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.

  Hogyan kell tárolni a készítményt?
  Legfeljebb 25 0C-on tárolandó.

  Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
 • Vonalkód 
  5999542642197
  Vonalkód
  5999542642197
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25007192