A süngomba étkezési szempontból fontos; Tartalmi paramétereit tekintve hasonlít a gombák átlagához. A csiperkénél magasabb szénhidrát és nyersrost tartalom, és kisebb fehérjetartalom jellemzi.
A Süngomba kivonat képes az agyban egy idegsejteket serkentő faktor (NGF, Nerve Growth Factor) szintézisének fokozására. Az NGF agyba való bejuttatását tartják az Alzheimer egyik jövőbeni ígéretes gyógymódjának, amelyre már előzetes klinikai adatok is rendelkezésre állnak. Az NGF képes az idegsejteket megvédeni az elhalástól, az agyban való természetes halmozódása hangulatjavulást okozhat, mellékhatások nélkül. (pl. az NGF túlzott mennyiségű direkt, mesterséges bejuttatása az agyba, pl. orr spray-n keresztül hányást, hányingert okozhat.)
Nincsenek bejegyzések
© 2021 Internetpatika Kft.
Icons made by Freepik and Gregor Cresnar from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY