Új jelszó kérése

 

Egyre gyakoribb a férfiak meddősége

 

Magyarországon a gyermekáldásra váró párok közül minden ötödiknél! – Európa más országaiban minden hetediknél -
nehezített a teherbeesés.

 

 

A párok sikertelen próbálkozásának a hátterében egyre gyakrabban a férfi meddősége áll, mivel az elmúlt 50 év során sokat romlott a férfiak spermaképe, azaz csökkent a spermiumok száma, motilitása, minősége. Ma már az esetek 20-25%-ában mindkét félnél, 30-40%-ában kizárólag a nőnél, és ugyancsak 30-40%-ában kizárólag a férfinél mutatható ki valamilyen elváltozás.

 

 

Napjainkban egyre több tudományos bizonyíték szól amellett, hogy a romló spermakép, a férfi meddőség kialakulásában egyre nagyobb szerepet kap a reaktív oxigén szabadgyökök termelődése.
A reaktív oxigén szabadgyökök (ROS) bizonyos mennyiségű koncentrációja elengedhetetlen a spermiumok normális fejlődéséhez, de az antioxidáns – reaktív oxigén szabadgyök egyensúly felbomlása, így a ROS koncentráció megemelkedése meddőséget eredményezhet.

Az oxidatív stressznek nevezett állapotra a hímivarsejtek a többi sejtnél érzékenyebben reagálnak, mely a spermiumok csökkent motilitásában, kóros morfológiában és csökkent DNS stabilitásban jelenik meg.

Az oxidatív stressz kialakulásáért a nemiszervek bizonyos betegségein (pl. here-visszértágulat, prosztatagyulladás) túl sokszor a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, drogfogyasztás, nem megfelelő táplálkozás, környezetszennyezés, toxikus anyagok jelenléte tehető felelőssé. 

 

Megoldás lehet az antioxidáns – ROS egyensúly helyreállítására az esetleges szervi eredetű eltérések kezelésén túl a dohányzás, alkohol-, drogfogyasztás elhagyása, a toxikus hatások kiküszöbölése és antioxidáns tartalmú készítmények alkalmazása.
Ezen készítmények szedése hozzájárulhat a megfelelő eredmény,
a termékenység eléréséhez, mivel a szervezetben megkötik a reaktív oxigén szabadgyököket, és így a kívánatos mértékre csökkenthetik azok szintjét.

 

 

FOLANDROL®

 

• egy olyan étrend-kiegészítő, amely azoknak a férfiaknak készült,
akik gyermeket szeretnének

antioxidáns tartalma hozzájárul a sejtek, így a hímivarsejtek oxidatív stressz elleni védeleméhez

szelén tartalma segíti a normál spermaképződést

az Inofolic®-hoz hasonlóan mio-inozitot is tartalmaz.

 

Nőknek Inofolic® - Férfiaknak Folandrol®

 

 

A készítmény étrend-kiegészítő. Nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására, megelőzésére.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.