Új jelszó kérése

Vény nélkül kapható gyógyszertári termékek a Rákóczi Gyógyszertár kínálatában

Kategóriák

Partnereink

Fizetési megoldásInternetpatika Xilit, nyírfacukor 1000g

-14%
Internetpatika Xilit, nyírfacukor 1000g
 • Internetpatika Xilit, nyírfacukor 1000g
2 583 Ft
Akció: 2 215 Ft
Kezdete: 2018.10.03   A készlet erejéig!

 

 Génmanipuláció-mentes, természetes édesítőszer, melyet alacsony glikémiás index és alacsony energiatartalom jellemez. Tartósítószert nem tartalmaz. Növényi alapú, mellékízmentes cukorhelyettesítő készítmény.

 • A xilit egy biztonságos és természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, a cukor és a mesterséges szerek mellékhatásai nélkül. A hagyományos kristálycukor 1:1 arányban kiváltható vele. Szerkezete és íze miatt szinte minden felhasználási területen remek alacsony kalóriatartalmú természetes cukorpótló.

  A természetben szinte minden gyümölcsben és zöldségben előfordul, de 5-10 mg-ot a szervezetünk is előállít belőle naponta. Mellék- és utóíze nincs. A kukoricacsutka rostjaiból almasav segítségével, illetve különböző baktériumkultúrák fermentálásával (erjesztésével) xilitet nyernek, amit szárítanak és őrölnek.
  Nem tartalmaz kukoricafehérjét vagy más, kukoricában található allergén anyagokat, mert nem a kukoricaszemből készül.
  A cukorhoz képest a xilit kalóriatartalma 40 százalékkal, szénhidráttartalma pedig 75 százalékkal kevesebb.

  A xilit glikémiás indexe igen alacsony, mindössze 7. Ez segít a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartani, és segíthet a túlevés és az elhízás problémáját megoldani. A xilit a szervezetben lassan szívódik fel és alakul át, ezért segíti a jóllakottság érzését és csökkenti a túlevés veszélyét. Az alacsony kalóriatartalma pedig hozzájárulhat a sikeres fogyáshoz.
  A Glikémiás indexet (GI) eredetileg a cukorbetegek vércukorszintjének mérésére fejlesztették ki. Az index egy viszonyszám, azt mutatja, hogy egy adott élelmiszerben lévő szénhidrát milyen gyorsan szívódik fel a szervezetben és mekkora vércukor emelkedést idéz elő. Minél alacsonyabb a táplálék GI értéke, annál kevesebb glükózt juttat a véráramba, így a szervezetben is kevesebb inzulint kell termelnie ahhoz, hogy a glükóz eljusson a sejtekhez.

  Minél kevesebb inzulin termelődik, annál kevesebb zsírt raktároz el a szervezet.

  Lúgos kémhatású, ezért a Candida diétán lévők is bátran fogyaszthatják, hisz a cukorral ellentétben, nem nyújt táptalajt a gombáknak.

  A xilit a szájápolásban is rendkívül hatékony, mert 5 szénatomos szerkezetét a baktériumok nem képesek lebontani, így nem tudnak kialakulni a fogszuvasodást előidéző savak a szájban. A szájban tenyésző baktériumok ezzel az öt-szénatomos cukorral érintkezve elveszítik a fogak felszínéhez való tapadás képességét is. Xilites rágógumi használatával, csökken a fogakat rontó savak mennyisége és megakadályozza, hogy a lepedélk lerakódhasson a fogzománcon a következő fogmosásig, fogápolásig. A fogkő pedig könnyebben ledörzsölhető a fogakról és kiöblíthető a szájból. Ráadásuzl a xilit, segíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba.

  A xilit korlátlanul fogyasztható, szinte teljességgel kiváltható vele a cukor, de mivel molekuláris szerkezete eltér a cukorétól, így az élesztőt nem bontja le, ezért kenyér és kelt tészták készítésére önmagában nem alkalmas. Ugyanezen oknál fogva a Xilit nem kristályosodik, ezért kemény cukorka sem készíthető belőle.

  A xilit fogyasztásához rövid hozzászoktatási időszak szükséges, mert arra érzékeny egyéneknél enyhén hashajtó hatású lehet. Gyermekek esetén a hashajtó hatás küszöbértéke kb. 4-5 dkg, felnőttek esetében pedig 15-20 dkg naponta.
 • Vonalkód 
  5999885460014
  Vonalkód
  5999885460014
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25013335