16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Tudtad miért kell egyáltalán a bélflórát pótolni? Tudtad, hogy nem csak antibiotikumos kúra után érdemes?

2020-02-18

Szükséges végre egy világos magyarázat! A vastagbél flóra kihat a vastagbél állapotára, ezáltal az immunrendszered működésére és az anyagcserére is. Igen, bélflóra függő a hízásra való hajlam is! Hogyan? Ha a bélflóra egyensúlya eltolódik, ha nem elég diverzifikáltak (változatosak) a baktérium törzsek, akkor túlsúlyba kerülnek, és túlzottan elszaporodnak bizonyos FIRMICUTES típusú baktériumok.

Számos klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy ezek a baktériumok felelnek a felborult zsíranyagcsere miatt is, mert a májat túlzott triglicerid, azaz vérzsír termelésre késztetik. Így az inzulin raktározó hormon sokkal könnyebben hoz létre főleg hasi zsírpárnákat. Miért? Mert bizonyos Firmicutes típusú baktériumok hatására a szervezetünk ugyan abból az összetételű és mennyiségű ételből több energiát képes kivonni, mint a normál bélflóra mellett. Tehát egy olyan vastagbél flóra esetén, ahol felborult a jó baktérium arány (Bacteroidetes/Firmicutes), és túlszaporodnak a nem kívánt törzsek, kialakul egyfajta hajlam a hízásra. Egyesek ezert érzik úgy, hogy már a "levegőtől is híznak!"

változatos baktériumtörzsek

Mi a MIKROBIOM tulajdonképpen?

A bennünk (vastagbél) és rajtunk (bőrön, nyálkahártyákon) élő baktériumok összessége. Tízszer több baktérium él bennünk, mint ahány sejtünk van, és a génállományukat tekintve, ha ezt is figyelembe vesszük, a testünkben csak 1% emberi DNS van! Ezért mondják viccesen a tudósok, hogy nem is vagyunk humanoidok, hiszen két lábon járó baktérium telep vagyunk. Ezért érthető módon minden életfunkciónk (nem csak az anyagcserénk de a pszichés állapotunk is) ki van szolgáltatva azoknak a baktériumoknak, amelyek rajtunk vagy bennünk élnek! Jó esetben ez egy nagyszerű szimbiózis, miattuk vagyunk életben, így alakult ez az évmilliók során.

Mire figyelj, amikor emésztő flórát választasz:

Mi a PROBIOTIKUM?

A vastagbél flórához nagyon hasonló, többnyire tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, erjesztésből származó, dominánsan számunkra hasznos élőflóra.

Milyen legyen a PROBIOTIKUM?

•minél többféle törzs legyen benne, 

•ellenőrzött laboratóriumi tenyésztésből származó tiszta DNS-el rendelkező kultúra legyen, 

•nagy csíraszámban!

Mit jelent ez? Mindig nézd meg a dobozon! Ideális, ha a felnőtteknek ajánlott napi adagban (NRV) 35-40 milliárd számunkra hasznos baktérium van! Ez a mennyiség már hatásosabb lehet.

Mi a PREBIOTIKUM?

Olyan növényi rostok (pl. natív cikória inulin), amelyek nem emészthetőek, ezért a vastagbélben való erjedésük a jó bélflóra táplálékát képezi. Így nem csak betelepíted a vastagbelet jó flórával, hanem biztosítva van, hogy ne haljanak éhen a számodra hasznos baktériumok, tehát sikeresen meg tudnak tapadni!

Mi a POSZTBIOTIKUM?

Többnyire olyan vegyületek, amelyeket a jó bélflóra gyárt saját maga életben tartására, egy olyan környezet megteremtésére, amelyben jól tud szaporodni, és bizony számunkra, mint gazda testnek is nagyon hasznosak, hogy egészségesek maradjunk és jól működjünk!

Ilyen posztbiotikumok pl.:

•SCFA, a rövid láncú zsírsavak

•B-vitaminok, aminosavak, organikus savak, folsav stb.,

•AMP, antimikrobiális peptidek, amelyeknek természetes antibiotikus hatása elnyomja a kórokozókat

•Aktív enzimek, amelyek segítik a rostok és a cellulóz emésztését stb.,

•A jó baktériumok gyártják, kis mennyiségben a hidrogén-peroxidot is, amely elfojtja a patogén baktériumok szaporodását.

MIÉRT RAGASZKODNAK SOKAN A FEDBOND® PROBIOLOGIQ Élőflórához?

•Mert ellenőrzött tenyésztésből származó, speciális erjesztési technológiával gyártott származó, hatékony

•7 esszenciális baktérium törzs, 

•40 milliard / napi adagban, 

•a receptúra még tartalmaz emészthetetlen növényi rostot, ami táplálja a jó baktériumoknak

•B-vitamin komplexet tartalmaz a napi adag 100% mennyiségében

•Folsavat tartalmaz a napi adag 100% mennyiségében

•Csak a bélben oldódó kapszulában van gyártva, tehát garantáltan a helyszínen, csak a vastagbélben fejti ki a hatását, így és nem bántja a gyomorsav, de még az epesav sem az élőflórámat.

A humán klinikai tesztek bizonyították, hogy a komplex baktérium törzs jelentősen csökkentette a gázosodást, puffadást, hastájéki fájdalmat, hányást, hányingert és hasmenést.

A receptúra baktérium törzsei:

•nagyszerűen ellenállnak és túlélik a gyomorsavat és az epesav sóit is

•hatására átlagban 40%-kal nő a probiotikus bélflóra koncentráció

•szimbiotikus erjedésének a stabilitása 50%-kal megnövekedett

•tárolása nem igényel hűtést, stabilitása van szobahőmérsékleten is!

Megnézem a termékeket!

Féltsd a bélflórád összetételét, mert a legjobb barátod, de a legnagyobb ellenséged is lehet, ha felborul az egyensúly, és az ideális baktérium arány!

Arról nem beszélve, hogy az élelmiszeripar sok adalékanyaga, tartósítószere pont ezt az egyensúly teszi tönkre! Tehát fontos a tudatos táplálkozás, de ennek ellenére érdemes időnként egy élőflóra telepítés kúrát végezni és nem csak antibiotikus kúra után!

A vastagbélflóra képezi a MIKROBIOM nagy részét, rendkívüli fontos!

A FEDBOND® PROBIOLOGIQ professzionális étrend-kiegészítő, Magyarország talán legkomplexebb élőflórája!

Kép és forrás: SCB Trade Kft

Promóció