16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Krém kontra olaj - Mit tudnak a bőrápoló olajok?

2019-07-17

Sokat hallani róla, egyre népszerűbb, de tényleg jobb az olaj a bőrnek? Ugyan a testápolók sem ördögtől való készítmények, a párharcot a bőrápoló olajok látszanak megnyerni.  De miért is?

1. A legtöbb testápoló 60%-ban víz, amit bizony tartósítani kell, különben baktériumok és penész is keletkezhet benne. És bár a „természetes” termékek tartósítószerei már közel sem olyan veszélyesek, mint régen, azért nem biztos, hogy olyan dolgot szeretnénk magunkra kenni, ami hatékony a penésszel szemben…lehetséges allergiakeltő hatásuk pedig szintén nem elhanyagolható tényező, annak ellenére, hogy az ugye erősen egyénfüggő.

A naturális bőrápoló olajok ellenben 100%-ban azt tartalmazzák, amit ígérnek: olajat, víz nélkül.

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

2. Egy krémnek nem árt, ha jó illata van, de nagyon nem mindegy, hogy azt hogyan érik el. A megfelelő eredmény érdekében a testápolók akár több százféle vegyi anyagot is tartalmazhatnak, többek között kőolajszármazékokat, és akár hormonunk egyensúlya is felbillenhet egy-két kemikáliától, melyeknek még a nevét sem akarjuk tudni.

Hálát adhatunk, hogy a természetes olajak még hírből sem hallottak ezekről.

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

3. Az emulgálószerek olyanok, mint a Bifidus Essinsis: sokat találkoztunk már a nevével, de nem pontosan tudjuk, hogy mi is az. Ha most egy kémia-kiselődásba nem is mennénk bele, annyit azért jegyezzünk meg, hogy az emulgálószerek olyan anyagok, melyek az egymásban nem oldódó folyadékok elosztását segítik elő, és általában laboratóriumban állítják őket elő. Nem hangzik túl jól, ugye? A testápolóknak azért van erre szüksége, hogy összetartsa a bennük lévő vizet és olajszármazékokat.

Talán már mondani sem kell, hogy a bőrápoló olajoknak erre nincs szüksége

Kattints a képre és nézd meg a termékeket!

Tehát a testápolókkal olyan dolgot kenünk magunkra zuhanyzás és szárítkozás után, amelynek 60%-a víz, és tele van tartósító- és emulgálószerekkel? Ez így leírva eléggé szórakoztató, de egyben elgondolkodtató is. Még szerencse, hogy létezik megfelelő alternatíva…

Kattints a képre és nézd meg a termékkínálatunkat!

Forrás és kép: Frei öl

Promóció