16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Jódmentes terhesvitamin, babatervezéstől a szoptatásig!

2019-02-05

A kismamavitaminok hatóanyagai segítik a szervezet felkészülését a fogamzásra, majd a várandósság és szoptatás időszakában biztosítják a szükséges vitaminokat, mikrotápanyagokat.

Jódmentes terhesvitamin

Jódmentes terhesvitamin

A várandósság a nők életének legboldogabb időszaka. Nagy öröm, ha bekövetkezik, pláne, ha már várnak rá egy ideje. Röviddel utána azonban aggódással teli az élet, hiszen egészséges csecsemőre a vágy, és ezért mindent meg is akarnak tenni. A magzatvédő vitamint már babatervezéstől szedik a nők, de fogamzás után minden más lesz. Jönnek a mellékhatások és tanácsok, hogyan csökkenthető a hányinger, a székrekedés. Más készítményt ajánl az orvos, a barátnő, a patikai lapok. Lehet váltani más jódmentes terhesvitaminra? De melyik lenne jobb? A készítmények nem egyformán hatnak mindenkire, a mellékhatások mértéke is más.

Jódmentes terhesvitamin

Melyiket válassza?

Nem követendő, amikor azzal példálóznak, hogy jódmentes terhesvitamin nélkül is lehet szülni. Lehet, sőt igaz, nagyanyaink nem szedtek vitaminokat, de tudjuk, hogy manapság szinte minden felnőttnek szüksége van az átlagos étrend mellett a vitaminok, nyomelemek plusz bevitelére. A nagyüzemi mezőgazdaság termékeiben sokkal kevesebb a vitamin, mikrotápanyag, mint az 50-100 év előtti élelmiszerekben. A kismamáknak pedig fokozottan kellenek ezek a tápanyagok, mivel több mikroelemről kiderült, hogy hiányuk súlyos rendellenességekkel járhat az anyára és a magzatra nézve. A régóta forgalmazott készítmények a terhesség és szoptatás (jódmentes szoptatós vitamin) idejére ugyanazt az összetételt használják, egyértelmű, hogy ezek az összetevők folyamatosan kellenek, sőt minden ember számára hasznosak lennének.

Újdonságként került forgalomba az a készítmény, amelynek fejlesztői a mellékhatások csökkentését tűzték ki célul. Az Ovant-Baba kismamavitamint napi 2 alkalommal kell bevenni, azaz reggel és este csak 1-1 kapszulát, ezzel egyenletesebb a szervezetben a hatóanyagszint a nap folyamán, valamint a tapasztalatok és a várakozás szerint a mellékhatások mértéke is kisebb.

Újdonságok a kismamavitaminokban

Újdonság egyes kismamavitaminban a magasabb D-vitaminszint, amely a K2-vitaminnal együtt a csontok épülésében fontos, a DHA-tartalom a szem és az agy növekedésében játszik szerepet. Az L-metil-folát (Metafolin), a folsav aktív formája bizonyos enzimhiányos nőknek nyújt segítséget. Fontos az emelt szelén- és jódbevitel, mivel ezekből kevés van a magyar ételekben.

Vannak azonban olyan kismamák, akiknek a jódbevitel a probléma, pajzsmirigy-túlműködés és autoimmun eredetű pajzsmirigyzavarok esetében. Nekik az Ovant-Baba-2 ajánlható, amely nem tartalmaz jódot!

OVANT-Baba jód tartalmú kismamavitamin

OVANT-Baba-2 jódmentes kismamavitamin

Jódmentes terhesvitamin

Fotók: Devon Divine, Julie Johnson

Forrás: Pharmaforte Kft.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is