16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Hosszabb és intenzívebb pollenszezonra számíthatunk!

2019-05-28

A klímaváltozás egyik kellemetlen mellékhatása a pollenallergia szezon hosszabbodása. A Lancet Planetary Health folyóirat egyik legutóbbi tanulmánya megállapította, hogy a levegőben lévő pollen mennyisége az egész világon növekedett az átlaghőmérséklet emelkedésével párhuzamosan. A vizsgált 17 helyszín többségében az elmúlt  20 év alatt megnövekedett a pollen mennyisége és a hosszabb lett a  pollenszezon.

Az allergia napjainkban már a népbetegségek közé tartozik. A világon több mint 400 millió ember szenved a tünetektől, számuk a statisztikák szerint egyre csak növekszik. Kialakulásában a genetikai hajlam mellett a környezeti hatásoknak - beleértve a lelki tényezőket is - lényeges szerepe van.

Magyarországon a becslések szerint körülbelül kétmillió allergiás ember él és az utóbbi 5 évben 6,5 százalékkel emelkedett az allergia tüneteinek enyhítésére gyógyszert szedők száma. 

Egyeseknél már a tavasz első napjaiban, másoknál azonban csak nyáron jön elő az allergia. Ha szeretnénk tudni, hogy pontosan mi okozza a panaszokat, érdemes átnézni az éves pollennaptárat. Ha szénanáthához hasonló tüneteket, mellkasnyomást érzünk, köhögünk, a kiváltó okot leggyakrabban a virágporok jelentik.

Hazánkban 3 kiemelt pollenszezon van az év folyamán:

 • kora tavasz kezdetével a virágzó fák,
 • nyár elején a fűpollen,
 • majd nyár végén a gyomnövények, pl. parlagfű okoznak allergiát.

Ezek a növények minden évben ugyanakkor virágoznak, így a szezonon kívül nem kell aggódnunk. Ha a pollenszezonon kívül is jelentkeznek a tünetek, forduljunk allergológushoz, ugyanis lehetséges, hogy állatszőr, háziporatka, penészgomba okozza azokat.

A pollenallergia kezelése

A tünetek kezelésére számos természetes gyógymód és kezelés áll rendelkezésünkre.

 • Elő a csípős ételekkel!- Légzéskönnyítő, nyálkahártya-vékonyító hatással bírnak, különösképpen a csípős paprikák.
 • Fokhagyma - A fokhagyma antibakteriális hatása révén ősztől-tavaszig fogyasztva kiválóan véd a náthás megbetegedések ellen, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket.
 • Torma - semmi más nem tisztítja olyan jól az arcüreget, mint a frissen reszelt tormából felszabaduló illóolajok.  Sinigrin tartalma segíti a légúti váladék elfolyósodását és eltávozását.
 • gyömbér illóolaj tartalmának köszönhetően csökkenti a nyálkahártya irritációját. Széles spektrumú antibakteriális, gyulladás gátló és anti allergén hatású.
 • Tengeri só alapú orrspray, amit gyógyszertárból beszerezve, de akár otthon elkészítve is alkalmazhatunk. A tengeri só jótékony, nyugtatja a pollenallergia miatt gyulladt nyálkahártyát.
 • Orrmosás- Speciális, erre a célra készült eszközzel eredményesen távolíthatjuk el a felső légutakból az allergént.
 • Hajmosás- Ha a szabadban tartózkodunk, a pollenek könnyen megtelepednek a hajunkon és ruháinkon. Ebben az időszakban a szokottnál sokkal gyakrabban mossuk ki ruháinkat, ágyneműnket, és ha tehetjük, naponta mossuk meg hajunkat. Így legalább a lakásban csökkenteni tudjuk a pollenek számát.
 • Antihisztaminok- A szénanáthás panaszok közül a vizes orrfolyást, tüsszögést, viszketést, könnyezést eredményesen csökkentik.
 • Szteroid hatóanyagú orrspray-k- A szénanátha kapcsán gyakran jelentkező erős orrdugulás megszűnését ezektől a szerektől várhatjuk.

Allix-Forte mindezen növények koncentrált kivonatait tartalmazza, ezért hatékony légúti allergiára, orrfolyásra

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

Fotó: Internetpatika, forrás: Pharmaforte-Allix

Promóció