16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Hogyan készüljünk fel az iskolakezdésre?

2019-08-16

Nemsokára elkezdődik az új iskolaév. A szülők és a gyerekek egyaránt nagy izgalommal vágnak bele az új tanévbe, még akkor is, ha már van gyakorlatuk benne. Fontos, hogy a gyerekek szellemileg felkészülten kezdjék el az iskolát. Akár elsős, akár már középiskolás diákról is van szó, alaposan meg kell tervezni előre, hogy az elkövetkező időkben hogyan fog kinézni az élete.

Az alábbi tippeket érdemes mindenkinek megszívlelni ahhoz, hogy nyugodtan vághasson bele az új tanévbe.

Készítsünk egy vásárlási listát!

 Az új tankönyvek mellett nem árt, ha az előző évben elhasznált tanszereket is felfrissítjük. Alaposan nézzük át, hogy mire lesz szükség és készítsünk róla listát! A gyerekek ruhatárát is időben át kell nézni, mert a tavaly őszi ruhadarabokat már nagy valószínűséggel kinőtték és azokat időben pótolni kell. Ezek nagymértékben segítenek, hogy előre megtervezhessük a várható kiadásokat.

Frissítsük fel a szobájukat!

 Ha egy kis új színt viszünk az életükbe, talán nagyobb kedvük lesz a szobájukban az íróasztaluk mellé leülni és leckét írni. Segítsünk rendbe rakni az íróasztalt és környékét! Alaposan válogassuk át a tanszereket és a fiókokban mindennek jelöljük ki a helyét! Színes irattartókat vásároljunk, és töltsük fel a tolltartókat is! Egy vidám tapéta vagy színes képek a falon pozitívan hatnak a lurkókra és remélhetőleg motiválóan hatnak majd a tanulásra is.

Előre tervezzük meg az elkövetkező hónapokat!

 Alaposan gondoljuk át, hogy melyek lesznek a választott szakkörök, amire érdemes lesz beiratkozniuk! A döntésnél vegyük figyelembe a gyerekek rátermettségét és érdeklődési körét. Lelkileg is erősítsük fel őket, és segítsünk a szorongást és a felmerülő kételyeket eloszlatni bennük! Biztosítsuk őket a folyamatos segítségünkről! Egy kiegyensúlyozott gyerek sokkal nyugodtabban és magabiztosabban fog nekivágni az új tanévnek.

Tanévkezdés makkegészségesen!

A testi-lelki egyensúly egyaránt fontos mindenki számára. A lélek ápolása mellett arra is alaposan ügyeljünk, hogy a gyerekek egészségesen vágjanak bele az új tanévbe. Éppen ezért az iskolakezdés előtt érdemes egy általános állapotfelmérésre orvoshoz elvinni a lurkónkat.  Így könnyen kiderül, hogy nem szenved-e valamilyen vitaminhiányban – ami miatt az őszi és a téli hónapokban hajlamosabb lesz a megbetegedésekre –, rendben vannak-e a fogai, a reflexei, illetve a vérnyomása, valamint azt is, hogy a kötelezőkön felül szüksége van-e még valamilyen oltásra. Amennyiben vitaminhiány lép fel, időben el kell kezdeni a pótlását, mielőtt más problémák is felmerülnének miatta.

Kép és forrás: Internetpatika

Promóció