Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Hogyan fokozd az ellenállóképességed – A NaJa Forest immunerősítő tippjei

2020-03-12

Bár a tavaszi napsugár tisztítókúrára és diétára csábít, de még állj ellen ennek a kísértésnek! Amíg el nem csitul az influenza- és koronavírus-járvány, elszántan erősítsd az immunrendszeredet! Ebben az átmeneti időszakban gyorsabban terjednek a vírusfertőzések is, főleg az influenzavírus. Nem mindegy, hogy mitől esünk ágynak, azaz, hogy baktérium vagy vírus okozza a megfázásos tüneteket.

Az influenza- és koronavírus-járványok esetében vírus okozza a megbetegedést, a tünetek enyhítése, az ágynyugalom és a várakozás marad, hogy az immunrendszer legyőzze a betegséget, míg bakteriális fertőzésnél az orvosnak hatékony antibiotikumok állnak rendelkezésére, hogy a gyógyulást jelentően meggyorsítsák. Az immunrendszer működése szempontjából nagyon sokat segít, ha az ember megfelelő mennyiségű C- és D-vitamint fogyaszt, de ez abban az esetben is igaz, ha nincs semmiféle járvány. Valójában egész évben, minden áldott nap legalább 15-féle vitamint kellene fogyasztanunk.

A legtöbb embernél a D- és a C-vitamin-szintek nem optimálisak. Ezeknek a tápanyagoknak vírusellenes képességeik vannak, és támogatni tudják az immunrendszert, amikor az vírusok támadása alatt áll. A D- és a C-vitaminok mellett az E-vitaminok is lényegesek, mert segítik az anyagcsere-folyamatokat, ami alapvetően fontos a szervezet egészséges működéséhez. A mesterséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal nem tudjuk ezt megfelelően biztosítani, ugyanis a vitaminok önmagukban NEM elegendőek. A szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását. A forgalomban lévő vitaminok többsége mesterséges. A szintetikus vitamin sohasem képes betölteni azt a szerepet, amelyet egy természetes.

C-vitamin

A C-vitamin minimális napi adagja 40 milligramm a testsúly minden egyes kilogrammjára számítva. (50–100 testsúlykilogramm esetén 2–4 gramm közötti bevitelt jelent.) Ez a minimális adag. Ennek a mennyiségnek legalább a 2–3-szorosát kellene magunkhoz venni. Minden áldott nap, nem csak a „hisztériakeltés járványok” idején.

D-vitamin

A D-vitamin alapvető napi adagja 4000 nemzetközi egységnyi (rövidítve NE) mennyiség. Ennek a 2–3-szorosa is (8000–12 000 NE) bátran elfogyasztható. Egy 2018. évi kutatás megállapította, hogy a D-vitamin védőhatással rendelkezik az influenzavírussal szemben.

Már ez a két vitamin is sokat segíthet abban, hogy védetté váljon egy fertőzéssel szemben.

C-vitamin pótlására a NaJa Forest CEMSM (150 ml)

 

Naja Forest CEMSM esetében a napi adag 1000 mg liposzómás C-vitamint tartalmaz!

A liposzómás formula biztosítja a hatóanyagok szinte tökéletes felszívódását és hasznosulását, olyan mintha vénás injekcióban adnánk be. 

A C-vitamin hasznosulását fokozza az L-arginin, mely az úgynevezett mindent javító aminosav. Hatására javulnak az immunfunkciók és a regenerációs folyamatok.

Mindkét összetevő antioxidánsként védi szervezetünket a szabad gyökök sejtkárosító hatásai ellen.

Ellenállóvá teszik szervezetünket a fertőzésekkel szemben.

D-vitamin pótlására a Naja Forest Mandula (100 ml)

 

Bizonyították, hogy a D2- és D3-vitaminok segítik az immunrendszer működését a vírusok elleni harcban. A megfelelő D-vitamin-pótlás elengedhetetlen az egészséghez.

A mandulagomba ,,a D-vitamin végtelen forrása”

A napi adagban (5 ml) 10 000 NE ergoszterol található. Ez a D2-vitamin, amelynek egy része alakul át a szervezetben D3-vitaminná. Ez 1600 NE (lazac  600–1000 NE, tojás sárgája 40 NE).

A mandulagomba D-vitamin-tartalma mellett kiemelkedően magas poliszacharid- (béta-glükánok) tartalommal is rendelkezik, mely egyrészről üzemanyag az immunrendszer számára, másrészről támogatja az egészséges bélflóra kialakulását.

Naponta egy kanál CEMSM-mel és egy kanál mandulagombával nagy mértékben támogatja az immunrendszer működését a vírusfertőzésekkel szemben.

Mire figyeljünk oda a táplálkozásunk tekintetében?

Indítsuk meleg reggelivel a napot! 

Meleg zabkása a téli immunvédelemért! A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is.

Ha inkább a sós ízek laktatnak, akkor reggelizzünk valamilyen tojásételt sok párolt zöldséggel körítve.

Főzzünk heti rendszerességgel hosszan főtt húsleveseket (pl. tyúkerőlevest)! Ha bőven főzünk bele sárgarépát, petrezselyemzöldet, egy szál pórét, pár szem szegfűszeget és néhány szeletke friss gyömbért, isteni melengető. Nagy előnye, hogy jó eséllyel a gyerekek is megeszik, és az idősek is könnyen emésztik, egyszóval az egész családnak erősítésül szolgálhat.

Főzéskor használjunk napi szinten az alábbi alapanyagokból: retek, friss gyömbér, hagymafélék!

Ne feledkezzünk meg a szabad levegőn való mozgásról sem! Sétáljunk mindennap egy nagyot! Az elegendő mennyiségű és pihentető éjszakai alvás is szükséges feltétele az ellenálló képességünknek! Nyomás az ágyba éjfél előtt!

Baráti üdvözlettel: Szabó Nikolett -tudományos kutató

Kép és forrás: Naja Forest Kft

Promóció