Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
15.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

A gondtalan nyaralás alappillérei

2022-06-21

A gondtalan nyaralás az, amire mindannyian vágyunk. Itt egy jó kelléklista, amivel előre felkészülhetünk a vakációra.

A nyári hónapok közeledtével sokak figyelmét köti le a nyaralás. Nyáron végre van lehetőség takaréklángra kapcsolni a munkát és a teendőket. Megszervezni a kirándulásokat az áhított úti célokhoz. Összehozni a régen megígért találkozókat a számunkra kedves emberekkel. Vagyis kikapcsolódás és élményszerzés minden mennyiségben.

problémamentes üdülésnek több paramétere is van. Ilyen a biztonságos utazás és szállás, a garantáltan jó minőségű ételek és a stabil egészségügyi állapot. Apró, de jelentős dolog, hogy az alapvető gyógyszereket, készítményeket is becsomagoljuk a kofferbe. Érdemes az útnak indulás előtti héten felírni és begyűjtetni őket.

Miért célszerű előre összekészíteni az „elsősegélycsomagot”?
– Kevésbé vagyunk kiszolgáltatva a váratlan körülményeknek.
– Helyben (főként külföldön) okozhat nehézséget a gyógyszerek beszerzése.
– Nem vész kárba, hisz a jövőben még fel tudjuk használni.

Akár egyedül, párban vagy családdal indulunk neki az útnak, az egészségünkre kiemelten fontos ügyelni.

Készítmények, amik védelmet adhatnak a vakáció idején.
Avagy 5-ös lista, ami segít a gondtalan nyaralásban.

1. Naptej és fényvédő

A szakemberek javaslata szerint jól tesszük, ha dél és 3 óra között árnyékba húzódunk az UV-sugárzás elől. Vagyis nem töltünk órák hosszát a napon sütkérezve. Azonban az ezt megelőző és követő időszakokban is már-már kötelező a naptej használata. És nemcsak a vízpart mellett, hanem egy városi séta vagy hegyi túra során is. A krém vagy permet bőrünkbe masszírozását 30–50 percenként ismételjük meg.

2. Szúnyog- és kullancsriasztó

A magas füves és a nyirkos területeken lépten-nyomon találkozhatunk a bosszantó vérszívókkal. Sajnos a hosszabb séták és túrák alatt szinte elkerülhetetlen egy-két csípés. Ezért a legjobb megelőzési módszer a védekezés.

3. Fájdalomcsillapító

A hirtelen támadó fájdalmat a legjobb csírájában elfojtani és megszüntetni. Számos oka lehet, pl. időjárási front, menstruáció, migrén. Gyakori tünet a fejfájás és a hasi görcs, amit egy tabletta (és a benne lévő hatóanyag) hamar megoldhat. Persze csak akkor ha épp nálunk van.

4. Hányás és hasmenés elleni szerek

A külföldi utazások alatt jellemzően kipróbálunk újdonságokat. Teszteljük az adott kultúra ételeit és italait. Ezekhez azonban a gyomrunk nincs minden esetben hozzászokva. Még az igazán tapasztalt utazókkal is megesik olykor az ilyen. A kellemetlenség ideje csökkenthető az ilyen típusú termékekkel.

5.  Sebtapasz

Egy csomag különféle méretű és formájú ragtapasz megmentheti a napot. A főzés közben elvágott ujj, a túracipő miatt lenyúzott bőr mind irritáló sérülések. A mielőbbi fertőtlenítés és bekötözés sterilen tartja a sebet és felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

A feltöltődést akkor tudjuk maximálisan átvenni testileg és lelkileg, ha velünk és a környezetünkkel is minden rendben van. Ezért nem fáradtság fél-egy órát szánni a gyógykészítmények megvásárlására. Főként, ha ezt ma már megtehetjük online is.

Nézzen körül az Internetpatika oldalán, olvassa el rövidített vagy részletes ajánlóinkat!
Kérdése vagy kérése kapcsán forduljon kollégáinkhoz, szívesen segítenek Önnek!

Kovács M. Dóra

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is