Fekete áfonya kivonat a jobb memória és koncentrációs készségért
Próbáljuk ki a piros bogyós gyümölcsök jótékony hatását! A svédországi eredetű fekete áfonya jótékony, egészségre kedvező hatását már a középkorban is ismerték. Elsőként a bingeni Hildegard apátnő írta le gyógyhatását, de a kor orvosai is ismerték és nagy előszeretettel használták is. A szakirodalomban a XVI. században történt feljegyzés először róla. A mai napig is ínyencségnek számító bogyós gyümölcs az Észak- és Közép-Európában honos. Főleg az alpesi tájak és középhegységek savanyú talajú tölgyerdőinek, bükköseinek és fenyveseinek közkedvelt, különlegesen finom vadgyümölcse, amely egészen 2500 m tengerszint feletti magasságig megél.
Kattints a képre és nézd meg a terméket!
Magyarországon a Soproni hegység, az Alpokalja, a Nyírség és Nógrád megye vidéke ad neki otthont. A tudományos vizsgálatok szerint a fekete áfonya több mint 15 antocianidot tartalmaz és olyan antioxidáns flavonoidokat, amelyek komoly ellenállást jelentenek az öregedést gyorsító szabadgyökökkel szemben.
Segít megőrizni a testi és szellemi frissességet és a jó memóriát is. Éppen ezért elsősorban az agyműködés, a látás és a szív és vérkeringés támogatására használják, de a népi gyógyászatban a cukorbetegség elleni szerként is alkalmazzák. Mivel lassítja a szervezet öregedését így ajánlott az Alzheimer-és Parkinson-kór kialakulásának megelőzésére és kezelésére is. A gyömölcs értékes hatóanyagai a leveleiben is megtalálhatóak, melyek szintén cseranyagokat, katekint, tannint, kvecetint, különböző savakat, flavonoidokat, fenol-karbonsavakat és konolizin-alkaloidokat, valamint értékes nyomelemeket tartalmaznak.
Tea készítési tippek:
1. Fekete áfonya levél
1-2 teáskanálnyi aprított fekete áfonya levelet öntsünk fel 2 dl forrásban lévő vízzel. Hagyjuk állni 15-20 percig, majd szűrjük le. Mézzel ízesítsük, étkezés közben fogyaszuk.
2. Szárított fekete áfonya bogyó
Egy csészényi vízbe tegyünk 20 g szárított áfonyabogyót, 10 percig forraljuk, majd forrón szűrjük le. Kihűtve naponta háromszor igyunk egy-egy csészével.
Mire használjuk?
Erős szellemi vagy fizikai igénybevétel, vizsgaidőszak idején
Szemfáradság esetén
Vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás esetén
Fokozott vitaminszükséglet (terhesség, szoptatás) idején
Betegségek, műtétek után a gyorsabb felépülés érdekében
Környezeti ártalmak miatt fellépő sejtkárosító, oxidatív folyamatok gátlására
Agyfrissítés a vizsgaidőszakra
Kattints a képre és nézd meg a terméket!
fotó és forrás: Bilance
Napi egy marék fekete áfonya már jótékony hatással van a memóriánkra és jelentősen javíthatja a koncentrációs készséget is. De ha nem tudjuk mindig beszerezni a friss bogyós gyümölcsöt, választhatunk olyan növényi kivonatot is mint a BILACE - A-, C-, E-vitaminnal gazdagított Svédországból származó fekete áfonya kivonata, amely koncentráltal tartalmazza a memória és figyelem megtartásáért felelős hatóanyagokat, és amely kiválóan hatásos a vizsgaidőszakban is.
Promóció