16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Babavárás- Készüljünk fel a fogantatásra!

2019-10-07

Egyik legszebb döntés az életünkben, amikor elhatározzuk, hogy gyermeket vállalunk. A nagy elhatározás mellett, azonban a családtervezés igen komoly felelősséget is jelent, hiszen a fogantatás pillanatától, de már jóval korábban (legalább 3 hónappal) tudatosan kell felkészülni a kis jövevény érkezésére.

A három hónap szigorú betartása azért fontos a leendő anyuka és apuka számára, mert a hímivarsejtek termelődése 74 napos ciklus szerint működik. Érzelmileg és mentálisan egyaránt stabilitás szükséges. Mindkét szülőnek fizikailag és szellemileg is egészségesnek kell lenniük. A kis embrió a terhesség első három hónapjában nagyon érzékenyen reagál a külső ártalmakra, mivel fejlődésének ezen korai szakaszában alakulnak ki a létfontosságú szervek. Éppen ezért felelősségteljesen kell felkészülni és ideális körülményeket kell kialakítani a baba számára!

A dohányzást a teherbeesés előtt 1 évvel abba kell hagyni! Amint kiderül az örömhír és megfogant a baba, az alkoholfogyasztást is szigorúan mellőzni kell! A gyógyszerek szedése szintén veszélyes lehet a magzatra, ezért csak a kezelőorvos véleményének kikérése után szabad bevenni akár egy egyszerű fájdalomcsillapítót is. A tudatos életmód mellett az étrend is igen fontos szerepet tölt be a babavárás időszakában.

Fontos a vitamindús és változatos étrend, emellett a folsavban, vasban, magnéziumban, kalciumban és fehérjében gazdag élelmiszerek fogyasztása. Természetesen a kismamának nem kell két ember helyett táplálkoznia, az sokkal fontosabb, hogy jó minőségű, tápanyagokban gazdag élelmiszereket fogyasszon. Az anyuka étrendje mellett, azonban érdemes tudni, hogy a leendő apuka étrendje is meghatározó a gyermek fogantatását illetően.

Ha a testi- lelki felkészülés, a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére is valami oknál fogva késik a kis jövevény, érdemes az anya és az apa szervezetét is felkészíteni Inofolic és Folandrol étrend-kiegészítők bevonásával.

Az Inofolic természetes étrend-kiegészítő mio-inozittal és folsavval segít megerősíteni az anya szervezetét, megteremtve az ideális belső környezetet a kisbaba számára. Az étrenddel egy felnőtt naponta körülbelül 1 gramm inozitot juttat a szervezetébe különböző biokémiai formákban. Az Inofolic étrend-kiegészítő 2000 mg mio-inozitot tartalmaz tasakonként, amely fiziológiás szempontból a legfontosabb inozit vegyület. Az inozit alapvető szerepet játszik a sejtekben, mint másodlagos hírvivő. Az Inofolic 200 μg folsav tartalmával emellett hozzájárul az anyai szövet növekedéséhez és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Tovább a képre!

Az apukák számára a Folandrol nyújt segítséget, melynek szeléntartalma segíti a normális spermaképződést, antioxidáns-tartalma pedig hozzájárul a sejtek, így a hímivarsejtek oxidációs stressz elleni védelméhez.

Természetesen a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot egyik termék sem helyettesíti. A készítmények étrend-kiegészítők, így a betegségek megelőzésére, kezelésére és gyógyítására nem szolgálnak.

Forrás és kép: Internetpatika Kft.

Promóció

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is