16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

3+1 hasznos étrend-kiegészítő cukorbetegeknek

2019-05-08

Napjainkban a cukorbetegség már népbetegségnek számít, ami kortól és nemtől függetlenül a föd teljes lakosságának 7%-át érinti. Előfordulása különösen gyakori a nyugati, fejlettebb világban. A cukorbetegségnek két típusát különböztetjük meg: az I-es típusú cukorbetegség esetén a hasnyálmirigyben az inzulintermelő béta-sejtek pusztulása miatt a termelés fokozatosan leáll. Ez a típus főleg fiataloknál jellemző, és sajnos nem gyógyítható – viszont együtt lehet élni vele, mivel az inzulint injekciók formájában pótolni lehet. A II-es típusú cukorbetegség esetén az inzulintermeléssel nincsen probléma, a vér inzulinszintje megfelelő, viszont a sejtek nem képesek érzékelni az inzulint – inzulinrezisztencia alakul ki. Lassan alakul ki, vannak előjelei is, és sok mindent lehet tenni megelőzése érdekében. A két típusú cukorbetegség közül a II-es a gyakoribb, a betegek 95%-át érinti.

Kattints a képre és nézd meg a termékkínálatunkat!

Előfordulhat, hogy mindkét betegség az életmód miatt alakulhatott ki – ugyanis egyre több időt töltünk az irodában ülve, számítógép előtt és egyre kevesebb időt szánunk mozgásra, valamint a szabadban tartózkodásra. 

Króm

A króm tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztása köztudottan hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. Emellett az összes többi makrotápanyag (tehát a szénhidrát mellett, a zsír és fehérje) anyagcseréjét is támogatja, mellyel nagyban segítheti a fogyókúra hatékonyságát is. A termék kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy a leginkább felszívódó króm-pikolinát formát tartalmazzon. Illetve, még jobb, ha további természetes vércukorszint szabályozó aktív hatóanyagok is jelen vannak, mint például fahéj, vagy természetes krómtartalmú moringa fa kivonat.

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

A Bioheal Szerves& Természetes Króm 250 μg a piacon egyedülállóan módon fahéj és szerves króm tartalma mellett Moringa olifera kivonatot tartalmaz - mely kiváló természetes krómforrás - így járulva hozzá a normál vércukorszint fenntartásához.

D3-vitamin

A d3-vitamint napfényvitaminnak is hívják, ugyanis napfény hatására képesek vagyunk szintetizálni. Fő feladata a csontok és a fogazat egészségének fenntartása azáltal, hogy segíti a kalcium beépülését a csontokba, illetve a vér kalciumszintjének normál értéken tartását. Táplálkozás útján keveset tudunk belőle bevinni, télen a kevés napfény miatt fokozatosan csökken a D-vitamin szintünk, szervezetünk tartalékai gyorsan kiürülhetnek. D-vitamin hiányában csökken az inzulintermelés, megemelkedhet a vércukorszint (Martin et. al, 2011). Külön figyelmet érdemel, hogy a fiatalkorban adott D-vitamin pótlás egy észak-finnországi tanulmány során 80%-al segített csökkenteni az I-es típusú cukorbetegség kialakulását. (Hypponen et. al, 2001).  Egy másik tanulmány során pedig azt találták, hogy magas kalcitriol (azaz 1,25(OH)-D-vitamin) szint mellett sokkal alacsonyabb a II-es típusú cukorbetegségnek kialakulásának a kockázata (Parker et. al, 2009).  Ennek az lehet az oka, hogy a D-vitamin stimulálja az inzulin receptorokat, így azok erősebb választ adnak az inzulinra (Martin et. al, 2011). Megfigyelték, hogy az alacsonyabb D-vitamin szintű lakosság esetében magasabb a cukorbetegek aránya (Martin et. al, 2011).

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

Bioheal D3-vitamin 3000 NE lágy kapszula rendkívűl magas D3-vitamin tartalmával járul hozzá a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, az egészséges csontozat fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

Omega-zsírsavak

Cukorbetegeknek a szív és érrendszer védelme különösen fontos. Ebben nyújtanak segítséget az omega-zsírsavak, amiket szervezetünk nem képes előállítani. Három csoportba oszthatjuk őket: omega-3, omega-6, és omega-9 zsírsavak. Ezen zsírsavak hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, illetve több élettanilag kedvező hatással bírnak – segítik a regenerálódást, ízületeink egészségének megőrzését, csökkenthetik a magas vérnyomást, valamint a szívproblémák kialakulásának esélyét.

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

A Bioheal Omega 3-6-9 lágy kapszulában található esszenciális zsírsavak közül az EPA és DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, az ALA pedig a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához

+1 Igazgyöngy Szépségvitamin

A cukorbetegség társtünetei gyakran jelentkeznek bőrünkön, melynek védelmére a Bioheal Igazgyöngy Szépségvitamin kapszulák összetevői nyújthatnak segítséget. A termék komplex módon támogatja a szépséget, azzal, hogy a haj és körmök megfelelő állapotához is hozzájárul.

Ráadásul B-vitamin tartalmának köszönhetően csökkenti a fáradtságérzést és támogatja az idegrendszer normál működését, a normál pszichológiai funkció fenntartását is.

Kattints a képre és nézd meg a terméket!

Tudta, hogy bizonyos étrend-kiegészítők cukrot tartalmaznak? Azt azonban, hogy mennyit már nehéz felmérni, ugyanis a csomagoláson a cukor mennyiségét nem kötelező feltüntetni. Így ezen termékek fogyasztása a cukorbetegek vagy tudatos vásárlók számára nem kívánatos cukorbevitellel járhat. Mi odafigyelünk a fogyasztóink egészségére. Ennek érdekében a cikkben feltüntetett termékeink nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.

Kattints a képre és nézd meg a termékkínálatunkat!

Fotó és forrás: Bioheal

Promóció