Megfigyelések szerint azok a népcsoportok, akik sok teljes kiõrlésû gabonát és zöldséget esznek, ritkábban szenvednek emésztõrendszeri betegségekben. Ezzel szemben a finomított, rostszegény, de szénhidrátban gazdag élelmiszert fogyasztó emberek között sok civilizációs betegség alakult ki (magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, emésztõszervi és érrendszeri betegségek). Különösen érinti ez azokat az embereket, akik mozgásszegény életmódot élnek vagy fekvõbetegek.
Az élelmi rostok elõsegítik a normál bélmûködést, annak megfelelõ ritmusát, és hozzájárulnak a teltségérzet kialakulásához. Az élelmi rostok, az egészséges táplálkozás részeként hozzájárulhatnak a szív és a keringési rendszer egészségének megõrzéséhez.
Napjaink „modern”, finomított ételei és életvitelünk miatt az orvosok által ajánlott napi 30 gramm rost helyett csak kb. 20 grammot fogyasztunk.
Összetevõk: kukorica keményítõ, burgonya keményítõ, rizsliszt,kukorica liszt, stabilizátor ( guar gumi,E464) dextróz,burgonya pehely {burgonya emulgálószer / dinátrium-difoszfát/, tartósítószer/nátrium-SZULFIT/, nátrium-hidrogén- SZULFIT/,burgonya rost, Psyllium rost, álományjavító szer (xantangumi) alma rost,állományjavító szer ( aszkorbinsav)
Nincsenek bejegyzések
© 2021 Internetpatika Kft.
Icons made by Freepik and Gregor Cresnar from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY