Használata egyszerű és gyors! Kiváló ízű és illatú kenyér és más sütemények is süthetők belőle.
Beltartalmi paraméterek (100 g termékre):
- fehérjetartalom max.: 1,6 g
- fenil-alanintartalom: 0,07 g
- szénhidráttartalom: 85,0 g
- zsírtartalom: 0,7 g
- energiatartalom: 1513 kJ (360 kcal)
Tartalma: kukoricakeményítő, porcukor és állományjavító anyagok.
Felhasználási javaslat: 500 g kenyérporhoz 30-35 g élesztőt, ízlés szerinti mennyiségű sót (javasolt mennyisége vesebetegek kivételével 1,0-1,5 g/100 g kenyérpor) teszünk. Ezeket az alapanyagokat 550-600 cm3, 50 oC-os vízzel háztartási robotgéppel csomómentesen elkeverjük. Zsiradékkal kikent, kenyérporral vagy keményítővel meghintett sütőformába öntjük a masszát. 25-30 perc kelesztés után, amikor a tészta 2-3-szorosára nőtt, 220-260 oC-os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Sütés után közvetlenül a cipó felső héját zsiradékkal kenjük meg, hogy az szép, fényes és puhább legyen.
Zsiradék bekeverése a tésztába t i l o s!
A kihűlt kenyér mélyhűtésre alkalmas.
Kiszerelés: 0,5 kg-os.