Fehérje- és fenilalaninszegény, koleszterin- és gluténmentes élelmiszer
A termék felhasználható fenilketonúriás (PKU), fehérjeszegény és gluténmentes diétában.
Felhasználási útmutató: 100 g galuskaport 110-130 cm3 (bő 1 dl) kb. 40 oC-os vízzel elkeverjük. Az alaposan kikevert tésztát mintegy tízszeres mennyiségű forró, sós vízbe szaggatjuk. Néhány perces főzés után a megfőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, majd kevés zsiradékkal elkeverjük.
Összetevők: kukoricakeményítő, állományjavító: xantán-gumi (E 415), étkezési zsírsavak mono- és digliceridjei (E 471).
Tápérték 100 g termékben
Energia 1488 KJ (354 kcal)
Fehérje 1,00 g
Szénhidrát 85,0 g
Zsír 0,70 g