16.000 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 4000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

FŰZFAKÉREG /MAMA DROG/ 50 g

344 Ft
50000241
+

Fűzfakéreg 50g Mama DrogAmikor még nem volt Aszpirin, a fűzfakéreg hatóanyagát lázcsillapításra, fejfájás és reumatikus fájdalmak kezelésére használták. Ezenkívül fontos alkotórésze volt különböző teakeverékeknek. Azután, amikor a fűzfa-szalicinre és a szalicilglukozidra már nem volt szükség, mert az acetilszalicilsav olcsón és egyszerűen előállítható volt, a fűzfakéreg mint láz- és fájdalomcsillapító feledésbe merült. Ma, amikor a természetes gyógyszerek újból tért hódítanak, a fűzfakérget is egyre többször használják láz- és fájdalomcsillapításra.

A fűzfakéreg hatóanyaga azonban a gyomornyálkahártyát ingerelheti, ezért azok, akiknek érzékeny a gyomruk, mondjanak inkább le a fűzfakéregtea használatáról

A kinin fölfedezése előtt a fűzfakéreg főzete volt a malária legjobb orvossága. A főzet gyulladásgátló, antiszeptikus, lázcsillapító, vérzéscsillapító hatású. Hatóanyagai:

szalicin, katechin, csersav, gyanta, enzimek, oxalát.Ajánlják:

*
belső vérzések,

*
bélhurut,

*
reuma,

*
ízületi bántalmak,

*
gyomorhurut,

*
lázzal járó megfázás ellen,

*
fagyott testrészek,

*
aranyeres bántalmak,

Elkészítése: 2 teáskanál fűzfakérget forrázz le 2 dl vízzel. Fedd le, majd hagyd állni 10 percig. Szűrd le és fogyaszd el. Napid ajánlott adag 2- 3 csésze.

Forrás: internet

 

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is