Új jelszó kérése


FŰZFAKÉREG /MAMA DROG/ 50 g

FŰZFAKÉREG /MAMA DROG/ 50 g
174 Ft
A főzet gyulladásgátló, antiszeptikus, lázcsillapító, vérzéscsillapító hatású
 • Fűzfakéreg 50g Mama Drog  Amikor még nem volt Aszpirin, a fűzfakéreg hatóanyagát lázcsillapításra, fejfájás és reumatikus fájdalmak kezelésére használták. Ezenkívül fontos alkotórésze volt különböző teakeverékeknek. Azután, amikor a fűzfa-szalicinre és a szalicilglukozidra már nem volt szükség, mert az acetilszalicilsav olcsón és egyszerűen előállítható volt, a fűzfakéreg mint láz- és fájdalomcsillapító feledésbe merült. Ma, amikor a természetes gyógyszerek újból tért hódítanak, a fűzfakérget is egyre többször használják láz- és fájdalomcsillapításra.

  A fűzfakéreg hatóanyaga azonban a gyomornyálkahártyát ingerelheti, ezért azok, akiknek érzékeny a gyomruk, mondjanak inkább le a fűzfakéregtea használatáról

  A kinin fölfedezése előtt a fűzfakéreg főzete volt a malária legjobb orvossága. A főzet gyulladásgátló, antiszeptikus, lázcsillapító, vérzéscsillapító hatású. Hatóanyagai:

  szalicin, katechin, csersav, gyanta, enzimek, oxalát.  Ajánlják:

  *
  belső vérzések,

  *
  bélhurut,

  *
  reuma,

  *
  ízületi bántalmak,

  *
  gyomorhurut,

  *
  lázzal járó megfázás ellen,

  *
  fagyott testrészek,

  *
  aranyeres bántalmak,

  Elkészítése: 2 teáskanál fűzfakérget forrázz le 2 dl vízzel. Fedd le, majd hagyd állni 10 percig. Szűrd le és fogyaszd el. Napid ajánlott adag 2- 3 csésze.

  Forrás: internet


 • Vonalkód 
  5998534500422
  Vonalkód
  5998534500422
  ÁFA kulcs
  5
  Cikkszám
  50000241