Új jelszó kérése

 

 

Csinos és egészséges test

 

Testünk minden jóságot meghálál, amit érte teszünk. Lehet, hogy kicsit több időbe telik, mint gondoljuk, de érdemes mindennap tenni egészségünkért.

 

Fontos, hogy rendszeresen tornázzunk, építsük izmainkat, melyekre szépen rá tud feszülni a bőrünk! Már heti két nap edzés is sokat segíthet! Nem kell edzőteremben izzadnunk; sétálhatunk, kocoghatunk, biciklizhetünk. Bármelyik mozgásforma hatásos!

Ételeink tudatos megválasztásával is feszesíthetjük bőrünket. Fontos, hogy elegendő vizet igyunk a nap során, hiszen a nedvességgel megfelelően ellátott felhám feszes és egészséges, fogyasszunk telítetlen zsírokban gazdag élelmiszereket, hiszen ha a bőrben nincs elég olaj, illetve zsír, akkor hamar ráncosodik és megereszkedik. Együnk mindennap valamilyen telítetlen zsírban gazdag olajat! Fogyasszunk sok-sok C-vitamint! A bőr feszességéért a kollagén felel, és ez az anyag adja a bőr és az ízületek rugalmasságát is.

A szauna is nagyon jó hatású: szépíti, feszessé és üdévé varázsolja bőrünket. Tapintása puha és bársonyos lesz, hiszen az elhalt hámsejteket is könnyen le tudjuk radírozni szaunázás után.
Ha valakinek nincs ideje és energiája fitneszterembe járni, szánjon heti egy-két napot szaunázásra! Egészséges táplálkozás mellett segítő társ a fogyókúrában. Nagy előnye, hogy a rajtunk lévő fölösleg valóban onnan tűnik el a meleg hatására, ahol a legzavaróbb (has, fenék, comb). Így nagyobb megerőltetés nélkül szabadulhatunk meg néhány fölösleges kilótól.

 

Szép lábak
– Szőrtelenítés gyengéden, mégis hatékonyan

 

Gyantázás

Nagyon hatékony szőrtelenítési mód, hiszen a szőrszálakat
gyökerestül távolítja el.

A kellemesen meleg gyanta beleragad a hosszabbra nőtt szőrökbe, majd a letépő csík segítségével pillanatok alatt eltűnik a kívánt bőrfelületről. Nagyon tartós, akár 4–5 héten keresztül is élvezhetjük a hatását.

 

Borotválás

Olcsó, egyszerű, fájdalommentes és gyors szőrtelenítési módszer. Otthon is bármikor, kényelmesen elvégezhető, zuhanyozás közben. Hátránya azonban, hogy nem túl tartós, 2–3 naponta meg kell ismételni a műveletet. Mivel a szőrt csak levágja, és nem pusztítja el gyökerestül, így a visszanövés során szúrós lesz a borotvált bőr felülete.

 

Epilálás

Hosszabb, körülményesebb, fájdalmasabb folyamat az epilálás,
mint a gyanta.

A szőrszálak ebben az esetben is gyökerestül eltűnnek, azonban
sokkal nehezebb elviselni a fájdalmat, hiszen a gép könyörtelenül
tépi ki a nem kívánt szőrszálakat.

A kezelés után mindenképpen használjunk bőrnyugtató krémet!

 Szőrtelenítés során gyakran alakul ki szőrtüszőgyulladás. Megjelenésének egyik oka a helytelen borotválás, azaz a bőr nincs kellően felkészítve a beavatkozásra, nem elég puha, könnyen sérül. Másik ok a higiénia hiánya vagy gyengesége. Sokszor nincs fertőtlenítve a borotva, több családtag is használja ugyanazt, különböző testrészeikre, illetve borotválás után a bőr sincs lefertőtlenítve.

 Tehát, nagyon fontos, hogy szőrtelenítés előtt vegyünk meleg vizes fürdőt vagy zuhanyt, megfelelően síkosítsuk, puhítsuk a kezelendő bőrfelületet, fertőtlenítsük le a (saját) borotvánkat, majd a kezelés végén a bőrt is kezeljük nyugtató, fertőtlenítő krémmel!

 

Tavaszi napvédelem

 

Az első, melegebb sugarak is okozhatnak bajt, ha nem vagyunk elég óvatosak.

 

 

Nem a hőmérséklet befolyásolja a Nap károsságának erősségét, sőt, tavasszal sokkal védtelenebb a bőrünk, mint nyáron. Fokozatosan növeljük a napon töltött időt, hiszen bőrünknek hozzá kell szoknia a rég nem látott sugarakhoz. Az áprilisi, májusi enyhébb barnaság védőréteget képez bőrünk felületén, így nem lesznek olyan sokkolóak számára az erős júliusi sugarak. Fordítsuk arcukat minden nap legalább 10 percig a Nap felé, így D-vitamin raktáraink is töltődhetnek!

A naptejek és napvédő krémek gyengéden védenek a Nap káros sugarai ellen.

A flakonon feltüntetett faktorszám a védelmi szintet mutatja, tehát egy magasabb faktorszámú naptej jobban véd a káros UV-sugarak ellen. Minél világosabb a bőrünk, annál fokozatosabban kell növelni a napozással töltött időt. Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő krémet használjunk!

 

Allergia

 

Az allergia az immunrendszerünk túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek egészséges társainkra semmilyen hatást nem gyakorolnak. Immunrendszerünk tehát téved, egy egyébként ártalmatlan anyagra ad eltúlzott választ. Gyakori allergének a virágok pollenjei, állatok szőre, penészspórák, atkák, bizonyos élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek. Szerepet játszhat az allergia kialakulásában a genetikai hajlam, a háziállatok lakásban való tartása, a levegőszennyezettség,
a párás és zárt helyiségekben való rendszeres tartózkodás.

Az allergiás tünetek általában a felső és alsó légutakban,
a szem környékén vagy bőrünk felületén jelennek meg.

Allergológusok arról számolnak be, hogy a mai emberek életvitele is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen szenvednek ilyen-olyan allergiától. A kevesebb testmozgás, a helytelen és rendszertelen táplálkozás és a magas levegőszennyezettség is hozzájárul az allergiások számának növekedéséhez.

Fontos figyelnünk arra, hogy minél kevesebb allergén anyag
legyen a környezetünkben!

Már gyermekkorban elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás megalapozása, hiszen így könnyebben tudunk majd védekezni
a különböző ételallergiákkal szemben. Lakásunk tisztasága is kiemelkedően fontos tényező a megelőzésben!

Szakemberek immunterápiát javasolnak, azonban ez a módszer
a gyors és azonnali eredményt produkáló gyógyszerekkel szemben körülményesebb, hosszabb időt vesz igénybe és drágább is.
De hosszú távon biztosan hatásosabb. 

Vizol S 0,21% oldatos szemcsepp
10ml

 

Superwell Flexiwell forte 100 DB

 

 

Normoxil mio-inozitot és szelént tartalmazó étrend-kiegészítő
30db

 

Tricovel Duo Pack
2X30 db

 

Psorioderm krém
200 ml

 

 

  

Novo C plus Liposzómális C-vitamin 30db Venovelle 30+30 db Psorioderm szenzitív sampon 250 ml

 

Pharmacoidea - Jóbőr kapszula 30db TENA Nedves törlőkendő 48x FORCAPIL HAIR ACTIV 90 db

 

Natures Aid Nyújtott felszívódású C-vitamin citrus bioflávonoidokkal 90db Móksha csepp-Moksa csepp 10ml - 5db ZIAJA Napozótej minden bőrtípusra, 20-as faktor 150 ml