Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

E-vitamin-tokoferol-komplex növényi omega-3-mal, természetes- E-vitamin (Nature & Vitality) 95 ml

2 705 Ft
25125233
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya mellett a tokoferolok megfelelő arányának is fontos szerepe van az egészség megőrzésében, a gyulladásos folyamatok megállításában, a rák-, szív- és érrendszeri-megbetegedések kockázatának csökkentésében.
Az E-vitamin készítmények többsége kizárólag alfa-tokoferolt tartalmaz, mely a tokoferolok arányát a szervezetben könnyen fölboríthatja, ami számos problémához vezethet.
Termékünk fejlesztésekor a fő szempont egy olyan készítmény létrehozása volt, mely ezt a kényes egyensúlyt képes helyreállítani és megtartani. További szempontunk, mint idáig is minden termékünknél, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal, allergének nélkül érjük el mindezt.

A termék fő előnyei:
1. Napraforgóból kivont természetes tokoferolok formájában tartalmaz E-vitamint
Az olcsó szintetikus E-vitamin a dl-alfa-tokoferol. Ennek hasznosulása a szervezetben rossz. Ennek ellenére széles körben használják.
Az alfa-tokoferol természetes formája a d-alfa-tokoferol. Ennek hasznosulása ugyan jó, azonban egyoldalú szedése csökkenti a szövetek gamma-tokoferol szintjét. A természetben amúgy sem fordul elő önmagában csak d-alfa-tokoferol, mindig más tokoferolokkal együtt van jelen. Ez már eleve intő jel kellene, hogy legyen. Sajnos még a természetes E-vitamin készítmények is csak d-alfa-tokoferolt tartalmaznak. Emiatt, hiába természetesek, mégis fölborítják a tokoferolok kényes egyensúlyát.

Az E-vitamin (d-alfa-tokoferol) képes meggátolni a szervezetben a szabadgyökök képződését, de a már jelen lévőket nem képesek semlegesíteni. Azonban a gamma-tokoferol erre is képes és sok egyéb többlethatással is rendelkezik az alfa-tokoferolhoz képest. Ezért van, hogy több kutatásban arra a furcsa eredményre jutottak, hogy az E-vitamin nem csökkenti, de növeli számos betegség kockázatát! Ezen kutatásokban a résztvevők alfa-tokoferolt szedtek, mint E-vitamin, egyéb tokoferolok nélkül. Az alfa-tokoferol csökkenti a hatásosabb tokoferolok mennyiségét a szervezetben, így végső soron árt, ez a magyarázata ennek a jelenségnek. A tokoferolok megfelelő arányban fogyasztva ellenben jó hatással vannak és csökkenthetik az alábbi betegségek kockázatát:
- Szív- és érrendszeri megbetegedések
- Rák
- Gyulladásos-folyamatok
- Időskori szenilitás
- Ízületi gyulladás

Szerencsére kaphatóak ma már kevert tokoferolokat tartalmazó E-vitamin készítmények, viszont többségük szójából-kivont tokoferolokat és szójaolajat is tartalmaznak. Egyre több probléma merül föl még a nem GMO-s szójával kapcsolatban is, ezért fejlesztőink fontosnak tartották, hogy szója-mentes tokoferolokat használjanak a termékhez. Ezért választottuk a napraforgó-t a tokoferolok forrásául, ebben semmilyen allergén vagy lektin nem fordulhat elő. A napraforgóból a tokoferolokat az omega-6 zsírsavak nélkül vonjuk ki!

2. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz! Kizárólag természetes összetevők!

Ezt egyszerűen meg tudtuk oldani. Vivőanyagként vegyszermentes, hidegen sajtolt lenmagolajat használtunk és cseppentős kiszerelést alkalmazunk, hogy kapszulákat se kelljen nyelni, így a fölösleges adalékanyagok is elkerülhetőek lettek.

3. A hordozóanyagként választott lenmagolajban lévő különböző bioaktív anyagok (alfa-linolénsav, lignánok, stb) és a készítményben lévő természetes tokoferolok között szinergista hatás érvényesül:
- A gamma-tokoferol képes gátolni a COX-2 enzimet, így megakadályozza a nyugati táplálkozásra jellemző túlzott omega-6 zsírsav fogyasztásból származó gyulladásfaktorok keletkezését. A lenmagolajban lévő omega-3 zsírsavak közé tartozó alfa-linolénsav egy másik mechanizmussal szintén csökkenti a túlzott omega-6 fogyasztás káros hatásait. Így együtt még jelentősebben képesek csökkenteni a gyulladásfaktorok képződését, ami jó hatással lehet többek között ízületi-gyulladás esetén. Meg kell azonban említeni, hogy a lenmagolajban lévő omega-3 zsírsav (ALA), messze nem olyan hatásos, mint a halak olajában található omega-3 zsírsavak (EPA és DHA), de szempont volt, hogy ezt a terméket vegetáriánusok is fogyaszthassák.
- A lemagolaj önmagában könnyen avasodik és nagy mennyiségű fogyasztása a szervezetet fokozott oxidatív terhelésnek teszi ki, mely károsíthatja a sejtek szerkezetét. Készítményünkben ellenben tokoferolokkal van megfelelően összedolgozva úgy, hogy ennek pont az ellenkezője valósuljon meg: védi a sejtek szerkezetét, csökkenti az oxidatív terhelést, rendkívüli stabilitás.

Felhasználási javaslat
Naponta 20-60 csepp, azaz 1-3 mokkáskanál fogyasztása igény szerint. Lehetőleg étkezés közben fogyasszuk.

1 üveg az egyéni igényektől függően minimum 1 hónapra, maximum 3 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz 1 fő számára.
1adag (20 csepp) az alábbiakat tartalmazza:
Alfa-tokoferol 67mg
Béta + gamma-tokoferol 25mg
Delta-tokoferol 11mg
Omega-3 alfa-linolénsav (lenmagolajból) 350mg

Összetevők: Természetes tokoferolok keveréke (napraforgóból kivonva), hidegen sajtolt lenmagolaj. Semmi mást nem tartalmaz!
Származási hely: EU