• Tanulmányok szerint a nagy mennyiségű kókuszolaj fogyasztása hozzájárul az őslakók jó egészségi állapotához, és a kókuszolajat fogyasztó emberek nem szenvednek oly gyakran civilizációs betegségektől, mint ahol alig fogyasztanak kókuszolajat. A Csendes-óceán szigetvilágának lakosai úgy tartják, hogy a kókuszolaj mindenféle betegség esetén kiváló gyógyító szer. A kókuszpálma
• pedig olyan megbecsülésben részesül, hogy az élet fája elnevezést is kiérdemelte.
• Hatása általában: A kókuszdió magas tápértékű, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, funkcionális élelmiszer, mely pozitív hatással van az egészségre. Gyógyító tulajdonságaival messze felülmúlja az ázsiai és csendes-óceáni kultúrában használt étkezési olajokat. A kókuszolajban található laurilsav a káros baktériumokat elpusztítja, de a barátságos bélbaktériumokat nem bántja. Jelentős antioxidáns hatású is. Ezek az antioxidánsok képesek megvédeni bőrünket a környezeti hatásoktól és a méreganyagoktól, a ráncok legfőbb okozójától. A kókuszolaj molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik, és a bőr mélyebb rétegeibe hatolva megerősíti a hátsó szöveteket.
• Kiknek ajánlott: A kókuszolaj készítmények kiválóan alkalmasak bármilyen típusú bőr hidratálásához, táplálásához. Antioxidáns hatása miatt használható öregedésgátló ápoláshoz. Antibakteriális és gombaölő tulajdonsága miatt kandidagomba és bakteriális fertőzések megelőzésére, gyógyulásának támogatásához is alkalmas.
• A legfontosabb bioaktív összetevők: Bio papaya (Carica papaya gyümölcs kivonat) A papaya Amerika trópusi vidékein őshonos, elsősorban Mexikóban, de a Karib szigeteken és Ausztrália meleg klímájú területein is megtalálható. Antioxidánsokban, B és C vitaminokban gazdag, emellett hámlasztó és gyulladásgátló hatással is bír.
• A legfontosabb bioaktív összetevők: Bio Mangó (Mangifera indic gyümölcs kivonata) A mangó az indiai szubkontinensről származik, de már a világ számos táján megtalálható. A trópusi éghajlat legkedveltebb gyümölcse. Gyümölcsét és leveleit számos kultúrában használják dekorációként rituális ünnepekkor, például esküvőkön, nemzeti ünnepeken és vallási rendezvényeken. Természetes bőrlágyító, magas oxidatív tulajdonságokkal, sebgyógyító és regeneráló erővel bír, amit magas nem elszappanosítható lipid részlegének köszönhet. A mangó vaj tradicionális bőrpuhító, nyugtató, hidratáló és regeneráló szer. Hidratálja és lágyítja az érdes, száraz bőrt, biztosítja az egészséges bőrmegújulást, és felveszi a harcot a finom ráncokkal, redőkkel. Véd az UV sugárzástól is. A és C vitaminokban, valamint béta-karotinban gazdag. A bőrsejtek degenerációjának csökkentésével és a rugalmasság helyreállításával megelőzi a bőr kiszáradását, a ráncok kialakulását.
• A legfontosabb bioaktív összetevők: Bio Kakaó (Theobroma kakaómag kivonat) A kakaófa egy kistermetű, örökzöld fa, mely Amerika trópusi vidékein őshonos. A kakaó természetes bőrlágyító hatásának köszönhetően ideális testápolók és ajakbalzsamok
• készítéséhez. A kakaóvaj hidratáló tulajdonsága miatt különösen ajánlott várandós kismamáknak a terhességi csíkok megelőzésére, kicserepesedett ajkak kezelésére, és mindennapos testápolásra, hogy elkerüljük a bőr kiszáradását és viszketését.
• Megnyugtatja, hidratálja és kiegyensúlyozza a bőrt, csökkenti a ráncokat, és az öregedés jeleit.
• A legfontosabb bioaktív összetevők: Bio Mangosztán (Garcinia Mangosztán gyümölcs kivonat) A sötétlila gyümölcs Délkelet-Ázsiában terem, természetes gyógyhatású szer, melyet évezredek óta felhasználnak a keleti gyógyításban, például az ayurvédikus orvoslásban is. Antibakteriális hatásának köszönhetően ideális a pattanásos bőr kezeléséhez. Bőrfeszesítő és antioxidáns hatása miatt jól használható az öregedésgátló bőrápolás területén is. A mangosztán héj fenolos alkotóelemei erőteljes antioxidáns tevékenységet fejtenek ki, sőt idegrendszer-védelmező hatását is kimutatták. 20 egészséges nő egy tanulmány során 3 antioxidánst - köztük mangosztán - tartalmazó krémet használt 60 napon keresztül, míg a csoport egy része csupán placebo krémet. A tapasztalatok szerint a krém regenerálta a bőr korral járó változásainak nyomait, és bőrkisimító hatása is volt.
• A legfontosabb bioaktív összetevők: Bio Füge (Ficus carcia gyümölcs kivonat) A füge az első háziasított gyümölcsök közé tartozik, termesztése a mediterrán mezőgazdaság kezdetét jelentette. -Tejét-? számos tradicionális kultúra növényi gyógyászata felhasználja. Ez a természetes nedű A vitaminban és béta-karotinban magas, így védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Csodálatosan hámlasztja a bőrt, miközben felfrissíti és simává varázsolja. Kivonata serkenti a sejtanyagcserét és együtt dolgozik a neuropeptidekkel a zsírsejtek lebontásában.
• A szűz bio kókuszolaj bőrtápláló tulajdonságai, valamint magas triglicerid tartalma miatt ismert, mely hatékonyan hidratálja a fejbőrt. Bioaktív hatóanyagokkal kombinálva hidratáló kondicionálót alkot, mely mélyen behatolva a hajszálak keratin rostjai közé, csodálatosan táplálja a hajat.
• Bioaktív, természetes, bio összetevőkkel: Kókusz olaj, kókusz kivonat, aloe vera lé, papaya kivonat, mangó kivonat, kakaóbab kivonat, mangósztán kivonat, füge kivonat, narancshús kivonat, bergamott olaj, citromhéj olaj, C vitamin, E vitamin
• Dúsít, véd, hidratál, táplál, regenerál.
• Nem tartalmaz: parabeneket, SLS-t, mesterséges színezéket, mesterséges illatanyagot, ártalmas tartósítószereket.