Új jelszó kérése


DR.HERZ KALCIUM+D3 TABLETTA 60db

DR.HERZ KALCIUM+D3 TABLETTA 60db
1 784 Ft1784
Kalciumra szükségünk van a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához, az idegrendszer normális működéséhez, a normál véralvadáshoz és izomműködéshez. A kalcium hozzájárul a normál sejtműködés fenntartásához is. A D3-vitamin részt vesz a kalcium és a foszfor felszívódásában és hasznosulásában, a vérplazma kalcium egyensúlyának megőrzésében, a normál sejtosztódásban.
 • A kalcium biogén elem, amely minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen. A gerincesek testében a csontok és a fogak alapját alkotják a kalcium-sók. Előfordul azonban az izmokban, a vérben és más testnedvekeben illetve szervekben.
  Az emberi táplálkozásban is fontos szerepet tölt be a kalcium. Elsősorban gyermekkorban elengedhetetlen a csontváz és a fogak egészséges fejlődése szempontjából, így a gyerekek és fiatalok táplálkozásában fontos, hogy mindig jelen legyen a kalcium. A kalcium felvételét segíti a D vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása szempontjából nagy szükség van. Ezen anyagok hiánya angolkórhoz (rachitisz) vezet. Idősebb korban a csontok csontszövete megritkul és ez csontritkuláshoz (osteoporózis) vezet. Ez a betegség is összefüggésbe hozható a csontok kalcium anyagcsere-zavarával. A betegséget gyakran későn ismerik fel, amikor már a csontok törnek a csont nagymértékű tömegvesztesége miatt. Ilyenkor a csonttörések nagyon nehezen gyógyulnak.
  Hatóanyagok 2 kapszulában:
  Kalcium: 800 mg
  D3-vitamin: 5µg
  Felhasználási javaslatok
  Csonterősítés, Csontritkulás, Csonttörés
 • Vonalkód 
  5999883622018
  Vonalkód
  5999883622018
  ÁFA kulcs
  27
  Cikkszám
  25013155
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.