A Györgytea négy gyógynövényből álló diéatakiegészítő keverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.
A recept egy régi gyógyító család hagyatékából került elő néhány éve, és azóta számos eredmény bizonyítja, hogy hatása ma is ugyanolyan kedvező, mint azelőtt.
A régi füvesdinasztia ma is élő láncszeme Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember, aki a nagymama tudását, receptjét felhasználva fejlesztette tovább a keveréket.
Szerencsés ötvözete ez a tea a hagyománynak és a modern tudománynak, hiszen a 77 éves Gyuri bácsi a bükki erdőkben gyűjti a gyógynövényeket már több évtizede, ugyanakkor komoly szakkönyveket bújva ma is képzi magát.
A tea rendszeres és folyamatos fogyasztása diétás, tablettával és inzulinnal kezelt cukorbetegek számára egyaránt ajánlott.
Cukorszinttől függően napi egy-három, illetve enyhébb esetekben heti egy-két csésze tea fogyasztása ajánlott a szakorvos által előírt terápia változatlan betartásával.
Hatásmechanizmusa a benne található anyagok azon tulajdonságán alapul, amely lassítja a szénhidrátfelszívódást, és így a szénhidrátból vércukor kialakulását.
Ezért fontos, hogy a teát közvetlenül a főétkezés után fogyassza el a cukorbeteg, mielőtt a táplálékkal a szervezetbe kerülő és nagyon gyorsan felszívódó szénhidrátból kialakul a vércukor.