Ennek a tulajdonságának köszönhetően a fogyókúrás és diétás étrend kiegészítője is lehet. Az oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességének köszönhetően fejti ki jótékony hatását. A búzakorpa fogyasztása feltétlenül javasolt székrekedésben és aranyeres bántalmakban szenvedők részére.
A különböző kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbélrák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésére, elősegíti a vérzsír-szint csökkenést, mérsékli az epekőképződést, és jó hatással van a szívműködésre.
Ajánlott a kedvező hatás eléréséhez napi háromszori búzakorpa fogyasztás.
Célszerű egy-egy kanál búzakorpát joghurtba keverve fogyasztani.
Napjainkban, a rohanó stresszes életvitel következménye a rostszegény étkezés, amely maga után vonja az elhízás kockázatát, és különböző egészségügyi problémákhoz vezethet.
A búzakorpa segít, a helytelen táplálkozás okozta gondok orvoslásában. Az élelmi rostoknak fontos szerepe van a kiegyensúlyozott bélműködés fenntartásában és hatásuk fontos a szén-hidrát-zsíranyagcseréjében is.