Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

Cikatridina kenocs 1x 30g

3 849 Ft
35020360
Nincs készleten


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Gondosan olvassa el a dobozban található használati útmutatót, mert a felhasználók számára fontos adatokat tartalmaz.
A készítmény vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz. A maximális hatékonyság érdekében azonban a feltüntetett javallatoknak megfelelően kell alkalmazni.
Tartsa meg a használati útmutatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További információért vagy tanácsért forduljon orvosához és/vagy gyógyszerészéhez.
Forduljon orvosához, ha tünetei idővel nem enyhülnek.

Cikatridina®
NÁTRIUM-HIALURONÁT 0,2 % kenőcs

ÖSSZETÉTEL
Víz, folyékony paraffin, cetil-sztearil alkohol, édesmandula olaj, polioxietilén (2) sztearil éter, polioxietilén (21) sztearil éter, glicerin, szorbitol 70%, szilikon olaj, klórhexidin-diglukonát, imidazolidinil urea, nátrium-hialuronát, EDTA dinátrium só, BHT.

A KÉSZÍTMÉNY FORMÁJA
A CIKATRIDINA® kenőcs dobozában egy 30 g ℮ tartalmú tubus található.

MILYEN TÍPUSÚ KÉSZÍTMÉNY A CIKATRIDINA® ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ?
A CIKATRIDINA® kenőcs hatása a benne lévő mukopoliszacharidnak, a hialuronsavnak köszönhető, ami a szervezet számos szövetében is nagy mennyiségben található meg. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodás és a szövet-helyreállítás folyamatát.

JAVALLAT
Bármilyen eredetű felületi és mély sebek (horzsolások, vágások, égési sérülések, műtéti sebek, felfekvések és fekélyek) gyógyulási folyamatainak kiegészítő kezelése.

MIKOR NEM ALKALMAZHATÓ A KÉSZÍTMÉNY?
Ha túlérzékeny a készítmény bármely összetevőjére.

Terhesség és szoptatás
A CIKATRIDINA® kenőcs alkalmazásának biztonságosságát terhesség és szoptatás alatt még nem bizonyították. Ilyen esetben az alkalmazást tanácsos kezelőorvosával megbeszélni.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Különleges óvintézkedések nem szükségesek.

KÖLCSÖNHATÁSOK MÁS KÉSZÍTMÉNYEKKEL
A CIKATRIDINA® kenőcs más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt a kenőcsöt más, helyi alkalmazásra szolgáló készítménnyel – orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel – együtt alkalmazza.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI?
Minden alkalmazás előtt alaposan tisztítsa meg a kezelendő területet. A kenőcsöt finom masszírozó mozdulatokkal vigye fel az érintett területre, melyet szükség esetén gézzel védjen. A megfelelő higiénia érdekében mosson kezet a készítmény alkalmazása előtt és után.

MIKOR ÉS MENNYI IDEIG KELL A KÉSZÍTMÉNYT ALKALMAZNI?
Ha az orvos másképp nem rendeli, naponta 2-3-szor alkalmazandó. Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ, szükség esetén a CIKATRIDINA® kenőcs hosszantartó kezelésre is alkalmas.

NEMKÍVÁNATOS HATÁSOK
Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja. Ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Ha a használati útmutatóban felsorolt nemkívánatos hatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

FIGYELMEZTETÉSEK
Gyermekektől elzárva tartandó! Szembe ne kerüljön. Ne nyelje le!

LEJÁRATI IDŐ ÉS TÁROLÁS
A lejárati idő a csomagoláson (felh.) olvasható, és bontatlan, megfelelően tárolt termékre értendő. Ne használja fel a készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után, ill. ha a csomagolás bontott vagy sérült. Az orvostechnikai eszköz szorosan lezárva, fénytől és hőtől védve tárolandó.

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ

Gyártó:
FARMA-DERMA s.r.l.

Via dei Bersaglieri, 10 – 40010 Sala Bolognese (BO) OLASZORSZÁG (ITALY)

Forgalmazó: Phytotec Hungária Bt.
1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.

A használati útmutató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. április