Pozitívan befolyásolja a vér glükóz szintjét. Segít fenntartani az egészséges bélműködést, így csökkentve a különböző betegségeket. Tanulmányok igazolták pozitív egészségügyi tulajdonságait, többek között hatással van a tápcsatornára, a vércukorszintre és a koleszterinszintre.
Az étkezési rostokat oldhatóságuk és táplálkozás-élettani viselkedésük szerint két csoportra osztjuk: vízben oldhatatlan (cellulóz, hemicellulóz, lignin) és vízoldékony (pektin, növényi gumik és gyanták) rostok.
A rostok jótékony hatásai
• Tisztítják a vastagbelet, eltávolítják a méreganyagokat
• Lassítják a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérséklik a vércukorszint emelkedését
• Csökkenthetik a koleszterinszintet
• A gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoznak, így csökkentik az étvágyat
• Biztosítják a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozzák a székrekedést
• Egy részük prebiotikus hatású
Az élelmi rost megváltoztatja a bélflóra összetételét, a hasznos baktériumok javára. A tudósok úgy vélik, hogy a bélrendszerben élő mikrobák segítenek megőrizni az emésztőszervrendszer egészségét.
Felhasználási javaslat:
A Fibersol-2 olyan rost összetevő, amely könnyen használható minden típusú ital, feldolgozott élelmiszerek, tejtermékek, fagyasztott tejipari desszertek, édességek, étrend-kiegészítők hozzávalójaként.
Nincsenek bejegyzések
© 2023 Internetpatika Kft.