A hétköznapokat az ünnepek teszik széppé. Az ünnepre mindannyiunknak nagy szüksége van és arra is, hogy egy kicsit megállítsuk az időt és csak a közelgő ünnepre gondolunk.
Minden ember másképpen éli meg az ünnep szépségét. A keresztények számára karácsony az egyik legnagyobb ünnep az évben, hiszen Jézus Krisztus születésének ünneplése, amely egyfajta lelki újjászületést hoz az emberiségnek. Az adventi várakozás felcsillanja újra a remény, a szeretet és az összetartozás utáni vágyat. Az ünnepi fények, a fahéj, a forró csoki és forralt bor varázslatos illata különleges hangulattal töltik be a szíveket. A gyermekkor szép emlékei újra felvillannak és ezt az élményt próbálja mindenki továbbadni szeretteiknek is.
Az ünnep varázsához az ajándékozás éppen úgy hozzátartozik, mint az ünnepi lakoma.
Az ajándék a szeretet és a figyelmesség jele, amit akkor adnak egymásnak az emberek, ha örömet szeretnének okozni. Hogy mi legyen az ajándék, azonban minden évben komoly fejtörést okoz. Az Internetpatika segít megtalálni a tökéletes, személyre szabott meglepetést, és gondoskodik arról, hogy a karácsony ez évben mindenkinek a legszebb legyen. Pompás ötleteket kínál a testi-lelki ellazuláshoz, valamint segítséget nyújt a gasztronómiai élmények még szebbé tevéséhez.
Az alábbi tippek segítségével az eredeti ízvilág megőrizhető, tápanyagtartalmuk növelhető, energiatartalmuk pedig csökkenthető.
Halászlé
A hagyma dinszteléséhez használt olaj mennyiségét legalább a felére csökkentsük! A zsíros ponty helyett kevésbé zsíros édesvízi halakat, keszeget, csukát, harcsát, fogast válasszunk! A tésztabetétet hagyjuk el, a hagyományos, puha fehér kenyér helyett pedig barna- vagy rozscipó legyen, melyek a magas rosttartalmuk miatt segítik az emésztésünket.
Rántott hal helyett
Készíthetünk paprikás lisztkeveréket, amivel vékonyan bekenjük a beirdalt halat, és egy evőkanálnyi olíva- vagy vajas ízű kukoricaolajon mindkét felét megpirítjuk, majd fedővel lefedve, akár 1–2 kanál halászléalappal meglocsolva közepes lángon fedő alatt megpároljuk!
Édességek másképpen
A sütéshez cukor helyett olyan cukorpótlókat használjunk, mint például a juharszirup. Kevésbé koncentrált, viszont sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz! Az édesítőszer mennyiségének a felét mézre is cserélhetjük: ez kiemeli a dió, a mák, a citrom, a narancs és minden egyéb összetevő eredeti ízeit.