Új jelszó kérése
2015.03.05 13:04
Pörgésre fel!

 

 

 

 

 

 

 

Minden megelőző trükk ellenére menetrendszerűen beköszönt a tavaszi fáradtság - ismerős helyzet, ugye? Idén viszont felülkerekedünk rajta, mutatjuk, mit érdemes bevetni friss, pörgős hangulatért!

Depresszió? Dehogy!

Az év eleji zord, hideg szürkeség hatására kialakuló lehangoltságot hajlamosak vagyunk azonnal a téli depresszió jelzővel illetni, pedig egy kutatásból kiderült, hogy bizony semmi köze egymáshoz a két dolognak. Az Oregon State University kutatója, David Kerr 800 embert vizsgált, és arra jutott, hogy az időjárás évszakonként változása, illetve a depresszió tüneteinek gyakorisága között nincs összefüggés. Rosszabb hangulatunkért sokkal inkább felelős az évvégi hajtás és a betegségektől kimerülő szervezetünk, úgyhogy érdemes tudatosítanunk, testünknek egy kis törődésre és nem hangulatfokozó pirulákra van szüksége - a vitaminok, a könnyű, egészséges étrend és a sok mozgás gyógyír a fáradtságra.


Energiaturbó

Egyszerű megoldásnak tűnhet az íróasztal fiókjából előkapott energiaitallal töltődni, de a koffein és élénkítőszerek helyett két sokkal jobb tippünk is van – ráadásul egészségesek és finomak, mi kell még?

- Kókuszvíz: A fiatal, még zöld kókuszdióban található, vitaminokban és ásványi anyagokban dúskáló természetes, átlátszó folyadékról van szó, ami nem keverendő össze a kókusztejjel. Összetétele közel áll az emberi vérplazmához, így nem csoda, ha olyan hatással bír, mint az izotóniás üdítők – kíméletesen, de hosszú távra feltölt.

- Zöld smoothie: A hollywoodi sztárok kezében állandóan ott a pohár a híres zöld, energizáló itallal. Legegyszerűbb, ha összeturmixolunk 2 marék spenótot vagy salátafélét, egy darab uborkát, 1 zellerszárat és 1 darab gyümölcsöt (alma, banán, körte) egy pohár joghurttal, vízzel vagy tejjel. Tovább is ízesíthetitek mézzel, fűszerekkel (gyömbér, fahéj) és kész is.


Vasat az álomkórra

Ha állandóan álmos, pedig eleget alszik, a kimerültséget elképzelhető, hogy vashiány okozza. A kismamáknak, serdülőknek, sportolóknak, vegetáriánus étrendet folytatóknak, betegségből lábadozóknak fokozott vasbevitelre van szükségük, de ha türelmetlenség, koncentrációs problémák, száraz bőr, repedezett körmök és sápadtság is társul az aluszékonysághoz, valószínűleg mi is vas-kiegészítésre szorulunk. Amennyiben étrend-kiegészítővel szeretnénk pótolni, fontos, hogy csak biztonságos forrásból származó terméket vásároljuk, amely tiszta, növényi alapanyagokból, például gyümölcsökből és gyógynövényekből készülnek!


Instant megújulás

Akárhol törjön is ránk a bágyadtság és kedvetlenség, egy röpke meditációs gyakorlat azonnal feltölt. A Buddhism Om Mani Padme Hung nevű applikáció buddhista mantrája csupa pozitív energiát közvetít. Nagyon egyszerű használni: csak le kell tölteni okos mobileszközre az alkalmazást, és hallgatni az energizáló mondatot, miközben csodás, színes mandalák váltakoznak a képernyőn. Öt perc, és úgy érezzük majd, hogy kicseréltek.

A cikk az Internetpatika Életerő Magazinban 36.oldalán folytatódik, amit online is elolvashat!

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.