Új jelszó kérése
2015.09.01 18:39
Élőflórás joghurt házilag? Naná!

 

 

 

A joghurtokban megtalálható hasznos baktériumkultúrák többsége csupán néhány napig marad életben, ezért mire a boltokba kerül, már csak egy finom, de nem túl hasznos táplálékot vihetünk be a szervezetünkbe - hogy ez ne fordulhasson elő többé, készítsük házilag a joghurtot!

MIÉRT CSINÁLJUNK HÁZILAG JOGHURTOT?
A joghurtokban megtalálható hasznos baktériumkultúrák többsége csupán néhány napig marad életben. Ezért mire a boltokba kerül, már csak egy finom, de nem túl hasznos táplálékot vihetünk be a szervezetünkbe, pedig fontos, hogy a joghurtot még frissen fogyasszuk. Ezt úgy oldhatjuk meg, ha mi magunk készítjük el otthon, ami ma már szerencsére igazán nem nagy mutatvány.


HOGYAN KÉSZÍTSÜK EL A HÁZI JOGHURTOT?
Először is egy joghurtporra lesz szükség, mint például a Yogodream Bio joghurtpor, ami az átlagos termékekhez képest jóval több jótékony baktériumot tartalmaz, ráadásul mivel otthon készítjük el, a joghurt garantáltan frissen kerül az asztalra. Joghurtkészítő gép segítségével pedig még inkább meggyorsíthatjuk a folyamatot – a készülék lényege, hogy a hozzávalókat a megfelelő hőfokra melegíti, és a szükséges időn keresztül tartja is a legoptimálisabb hőmérsékletet, így biztosan kellemesen sűrű, krémes joghurt lesz a végeredmény.


Válasszunk tehát egy gépet, lehetőleg üvegből, és vegyük meg hozzá azt a tejet, amit szeretünk (bio, házi, kecske- vagy laktózmentes tej stb.). 1 liter tejhez adjunk hozzá egy tasak joghurtport, keverjük el csomómentesen, majd egyenletesen szétosztva öntsük a joghurtkészítő gép üvegeibe! Szobahőmérsékletű helyen, 8 órán át hagyjuk a gépben, majd vegyük ki, és tegyük hűtőszekrénybe!


HOGYAN ÍZESÍTHETJÜK A KÉSZ JOGHURTOT?

- Fogyasztás előtt tehetünk bele friss gyümölcsöket.
- A gyümölcsökkel együtt össze is turmixolhatjuk, így azok is imádni fogják, akik nem szeretik a nagyobb gyümölcsdarabokat.
- Lekvárral vagy dzsemmel összekeverve édesebb ízt kapunk, ami gyerekek számára is vonzóvá teszi a joghurtot.

 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.