Új jelszó kérése
2014.08.26 14:49
Éljenek a gyógygombák!

 

 

 

Abban biztosak vagyunk, hogy a gyógygomba kifejezést már nagyon sokan ismerik, de hogy vajon mik is ezek pontosan és mire jók? Utánajártunk és nem is tartjuk magunkban, mire jutottunk!

Először is mindenki megnyugodhat, nem kell profi gombásszá képezni magunkat, és ezentúl az erdőt járni csodagombák után kutatva. A gyógyhatású gombák ugyanis szerencsére nem ritkák, és jó sokféle étrend-kiegészítőt, készítményt csinálnak belőle, hiszen a legrégebben ismert természetes orvosságok közé tartoznak. Kínában és Japánban például már több mint 4000 éve alkalmazzák őket különböző betegségek kezelésére és megelőzésére, méghozzá sikeresen.


A leggyakoribb gyógygombák, amivel találkozhatunk:


- Ganoderma lucidum, más névek Reishi vagy pecsétviaszgomba.


- Lentinus edodes vagy sokkal ismertebb nevén shiitake gomba.


- Grifola frondosa, amit maitake vagy bokrosgomba néven is szerepel.


- Agaricus blazei murill, avagy mandulagomba.


Hogyan hatnak?
A vizsgálatok eddig több mint száz értékes hatóanyagot mutattak ki a gyógygombákban, és becslések szerint ez még igen csekély részét képezi csak a gombák gyógyászatilag aktív vegyületeinek. A vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, rostanyagok és esszenciális aminosavak kombinációja egészen egyedülálló. Ez arra vezethető vissza, hogy a gombák – az állatok és növények mellett – az élővilág igen speciális részét képezik, mivel a bennük levő bioaktív anyagok a természetben sehol máshol nem találhatók meg.


Fontos tudni, hogy a gyógygombák hatóanyagai nem gyógyszerként, a betegségeket leküzdve hatnak, hanem felerősítik a testünkben zajló, természetes szabályozó mechanizmusokat. Hatásuk kiegyenlítő, azaz míg egy magas vérnyomással küzdő embernél csökkenthetik, ellenkező esetben, kórosan alacsony vérnyomás esetén emelhetik azt.


Ez a kiegyenlítő hatás érvényesül az emésztés, a pszichés problémák kapcsán, allergiák esetében, vagy akár rákos megbetegedések kezelésében, illetve: erősítik a szervezet saját védekezőképességét, segítik a szív- és érrendszeri betegségek gyógyulását, a vérnyomás- és vércukorszintet szabályozó folyamatok optimális működését, erősítik a májat és javítják méregtelenítő funkcióját, valamint segítenek az allergiák kezelésében, a súlyfelesleg csökkentésében és mindenekelőtt növelik a test vitalitását.


A gombákat szárítva, por, kivonat, de komplett étrend-kiegészítő formájában is megvásárolhatjuk, amelyek akár csak egy, de többféle gyógygombát is tartalmazhatnak. Érdemes utóbbit választani, hiszen a többféle gomba, és ezek magas hatóanyagtartalma csak erősítik egymás hatását.

 

 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.