Új jelszó kérése
2014.06.24 16:05
Igyuk magunkat egészségesre!

 

Hallott már a funkcionális italokról? Még nem? Pedig egészen biztosan fogyasztott is ilyet!

Ez a titokzatos fogalom ugyanis azokat az italokat jelöli, amelyek nem csak szomjunkat oltják, hanem ennél sokkal többet tudnak. Ilyenek például az oxigénnel dúsított vizek, az izotóniás sportitalok és még azok az üdítők is, amikben zselészerű aloe vera darabok úszkálnak. Így már mindjárt ismerős, ugye?

A funkcionális italok alapja általában tiszta ásványvíz, amihez vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövénykivonatokat, ízesítőket és édesítőket adnak, méghozzá a legkülönbözőbb kombinációban. Így amellett, hogy nagyon finomak, mindenki pontosan ki tudja választani, egészségét milyen oldalról szeretné támogatni.

 

Az immunrendszerét szeretné erősíteni?

Nyáron érdemes magas hozzáadott vitamin- és ásványi anyag tartalmú italokat választani, így nemcsak napi folyadékszükségletünket biztosíthatjuk, de egyúttal elkezdhetjük a hideg hónapokban kiürült tápanyagraktáraink visszatöltését is. Erre a célra tökéletesek a C-vitaminnal, esetleg probiotikummal vagy aloe verával, illetve az oxigénnel dúsított üdítők.

Az oxigéndús italok különlegessége, hogy a molekuláris oxigén a száj-, a gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a vérárammal eljut a létfontosságú szervekbe, az izmokba, szövetekbe,sejtekbe, megszüntetve ezzel azok oxigénhiányát. Ez a folyamat tízszer hatékonyabban zajlik le, mint a légzés során történő oxigénfelvétel, ezért az ilyen termékek fogyasztása után rendkívül gyorsan jelentkezik azok jótékony hatása.

 

Fogyókúrához, méregtelenítéshez keres megfelelő támogatást?

Ha testsúlycsökkentés vagy a méreganyagok eltávolítása a cél, esetleg egyszerűen szépülni szeretnénk, akkor olyan innivalót keressünk, amelynek összetevői között szerepel az L-karnitin, a koenzim Q10, a glutamin, az aloe vera, a króm vagy a kollagén. A megfelelő mennyiségű testedzést persze ezekkel az anyagokkal sem kerülhetjük el, de elősegíthetjük a zsíranyagcsere, a méregtelenítés és a sejtregenerálódás folyamatait.

 

 

Nem tudja, mit fogyasszon edzés közben?

Amikor sportolni indulunk, az ásványvíz mellett izotóniás sportitalt vagy természetes kókuszvizet is vigyünk magunkkal! Mivel az intenzív mozgással és izzadással, a méreganyagok mellett, a létfontosságú ásványi anyagok is kiürülhetnek szervezetünkből, fontos, hogy az elvesztett folyadékkal együtt ezeket is pótoljuk. Gondoljunk csak a teniszezők mellett sorakozó, mindenféle színű folyadékot tartalmazó palackokra - kortyoljunk egyet-egyet a különböző italokból, így sokkal tovább bírjuk majd a megpróbáltatásokat, ráadásul az edzés is jóval hatékonyabb lesz!

 

Egy kis energiára vágyik?

A funkcionális italokkal a fáradtságot is sikeresen elűzhetjük, hiszen gyakran adagolnak természetes élénkítőket az ilyen üdítőkhöz. Ha koffeint, taurint vagy guaranát tartalmazó vizet választunk, biztos, hogy még a legfárasztóbb munkanapot is könnyedén túléljük, de egy jól sikerült parti vagy baráti összejövetel után szintén jó megoldás lehet, hiszen regenerálnak és energetizálnak.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.