Új jelszó kérése
2014.07.02 10:58
Czanik Balázs 7 fitt trükkje a vakációra

blife

 

Már csak pár hét van hátra a vakációig, de még nincs teljesen kibékülve fürdőruhás tükörképével? Nem kell kétségbe esni, mert Czanik Balázs, a capoeira aerobik legismertebb hazai prezentere elárulta nekünk tuti tippjeit, nem csak az utolsó pillanatra!

 

„Nyaralás előtt általában mindenki egy-két hét alatt szeretné magát csúcsformába hozni, de ez ugye elég nehéz dolog. Ha gyors és látványos változást szeretnénk elérni, akkor nincs mese, oda kell tenni magunkat! Koplalásba kezdeni persze semmi értelme, együnk inkább helyette rengeteg zöldséget! Magas rosttartalma miatt gyorsítja az anyagcserét, ami a hölgyek esetében kifejezetten előnyös, hiszen a férfiakkal ellentétben, az ő szervezetükben egyébként is kicsit lassabban megy végbe ez a folyamat. És persze víz, víz, víz! A méreganyagok eltávolításához, illetve a feszes bőr eléréséhez elengedhetetlen, hogy naponta legalább 2-3 litert megigyunk belőle, azt pedig ugye mondanom sem kell, hogy a kenyérféléket és kelt tésztákat érdemes messzire elkerülni!

 

Edzés-fronton is rá kell természetesen kapcsolni kicsit: legalább hetente háromszor végezzünk valamilyen aerob mozgást! Futással, úszással és capoeira aerobikkal például pont a legkényesebb területeket dolgoztathatjuk meg. Emellett iktassunk be még egy alakformáló tornát, és valamilyen speciális mozgásformát is, mint amilyen a has-burning!

 

A vakáció alatt viszont ne legyünk túl szigorúak magunkhoz! A pihenés mellett inkább próbáljunk ki olyan dolgokat, amikre a hétköznapokon nincs lehetőséged: élvezzük a vízi sportokat, fussunk a tengerparton vagy búvárkodjunk! Ha végképp nem szeretnénk kiesni a ritmusból, a bőröndbe csomagoljunk be egy gumiszalagot! Ezzel bárhol el lehet végezni néhány, az egész testet átmozgató gyakorlatot, ráadásul a férfiak is erősíthetnek vele! Súlyzók helyett pedig egyszerűen ragadjunk meg két vizes palackot, és tornára fel!

 

Persze nem árt, ha az ember ilyenkor is odafigyel kicsit arra, hogy mit eszik, de a jellegzetes, helyiételek ki ne maradjanak – a mediterrán országokban ezek többsége úgyis szuperegészséges zöldség, gyümölcs, halféle és olívaolaj lesz.”

 

Ha további tippeket is szeretne begyűjteni, akkor irány Ciprus és Czanik Balázs egészséges életmód tábora! A táborról ide kattintva olvashat bővebben: http://balazsfitness.hu/taborozz-balazzsal-cipruson

 

Czanik Balázs

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.