Új Jelszó Kérése
2014.09.18 16:42
Egy csepp édesség

 

 

 

A “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is háziversenyt hirdetett - a hobbicukrászoknak szóló kihívást Szász Kinga diabetikus fehércsokival, dióval és zabliszttel készült Rozmaringos szilvatortája nyerte meg.

Az eseményen mi is részt vettünk, hiszen a harmadik helyezettet Internetpatika ajándékcsomaggal, a döntőbe jutó 10 versenyzőt pedig egy-egy ajándékutalvánnyal jutalmaztuk.


A beérkezett majdnem 50 pályázatból tíz került a döntőbe, egytől egyig a kiírásnak megfelelően hozzáadott cukortól mentes édességek. Az idei mezőny bővelkedett izgalmas hozzávalókban: céklás, pekándiós, kókuszlisztes, zsályás és rozmaringos is szerepelt közöttük.

A tortákat, bár már kinézetre is fantasztikusan néztek ki, szakmai zsűri vetette alá alapos kóstolásnak. A zsűri elnöke Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog szerzője volt, tagjai pedig: Mihályi László, mestercukrász, a lyoni desszert világbajnokság döntőse, a Váci Desszert Szalon tulajdonosa; Kovács Ildikó, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa és Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny 2013-as és 2014-es győztes tortáinak megalkotója.


Mivel szerencsére nekünk nem kellett döntést hoznunk a győzteseket illetően, az a szuper feladatunk maradt csak, hogy végigkóstoljuk a süticsodákat. A győztes szilvatorta nekünk is kedvencünk lett, de Gerő Eszter Ribizlis zsályás túrótortájáért is oda voltunk, úgyhogy nagyon örültünk neki, amiért ő kapta meg az ajándékcsomagunkat.


A Diétás pekándiós sajttorta karamell réteggel nevű desszerttel Herczegné Knap Daniella vihette haza a verseny különdíját.


A zsűri értékelése során néhány szakmai tippel is gazdagabbak lettünk!
Mihályi László például arra hívta fel a figyelmet, hogy mákkal készült süteménynek bizony alapos körültekintéssel érdemes nekiállni, nagyon nehéz ugyanis jó minőségű mákot vásárolni. Mindenképp piacon vagy kisebb boltokban érdemes vadászni a megfelelőre, amit mindig muszáj megkóstolni: ha kicsit is avas, keserű az íze, sajnos tovább kell keresgélni, mert teljesen elronthatja a sütit. A zselatin adagolásával is érdemes csínján bánni, nehogy gyümölcskocsonyává alakuljon a kreálmány.


Nándori László pedig mindenkit megnyugtatott: a profik szerinte csak abban különböznek a hobbisütőktől, hogy rengeteget gyakorolnak, úgyhogy sok kitartással bárki mesteri cukrásszá válhat.


Ezúton is gratulálunk a győzteseknek!

 

 

Gerő Eszter a zsűri tagjaival és az Internetpatika képviselőjével

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.