Új jelszó kérése
2014.08.08 10:04
3 tipp az allergia tünetei ellen, amire még nem gondolt!

 

 

 

 

 

 

 

Tombol az allergiaszezon, a parlagfű ráadásul még csak most jön – ha az álmosító gyógyszerek mellé (vagy helyett) jól jönne még egy kis segítség, vesse be trükkjeinket!

Hasonlót a hasonlóval!


Léteznek már olyan kapszulák, amik éppen az allergiát okozó növény, például a parlagfű kivonatát tartalmazzák. Ezeket már jóval a problémás hónapok előtt érdemes elkezdeni szedni, hogy a szervezetet lassan „hozzászoktathassuk” a pollenterheléshez, de nyugalom, még most sincs késő! A panaszokat még így is enyhíthetik az ilyen természetes összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítők.


Ki vele!


Egy jól működő orrmosó szett is csodákra képes – egészen egyszerűen eltávolítja az orrüregben pangó váladékot, az odatévedt allergén szemcsékkel együtt. Naponta többször is alkalmazható, de egy dologra érdemes figyelni: mindig tiszta, természetes, tartósítószermentes sóoldattal végezzük a tisztítást! A módszer további előnye, hogy gyerekeknél is alkalmazható, és az ugye nagyon nem mindegy, hogy gyógyszer nélkül is csökkenthetjük a picik panaszait.


Ép sejtben nincs allergia!


A kellemetlen tüneteket az is megelőzheti, ha bevédjük a sejthártyáinkat – nem, nem kell ehhez biológusnak meg tudósnak lenni, rém logikus a magyarázat. Az egészséges sejthártya akadályozza ugyanis meg az allergiát kiváltó hisztamin szabaddá válását. A szőlőmag például, illetve az abból előállított készítmények erősen antioxidáns hatásúak, így nemcsak az immunrendszert turbózzák fel, de a sejthártyát károsító szabadgyököket is semlegesítik. Legegyszerűbb tea formájában fogyasztani, naponta 2-3 csészével, és az allergia máris a múlté - ahogyan az szénanátha és a parlagfű okozta panaszok is.

 

 

 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.