Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű fukcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
12.999 Ft-tól ingyenes szállítás
Akár 2-3 napos szállítás
Több, mint 6000 termék
Kapcsolat:
+36 (20) 439 4366
info@internetpatika.hu

BITEFREE SZÚNYOGRIASZTÓ KARKÖTŐ 1 db

735 Ft
25009068
Nincs készleten

Egyszerű és eredményes védelem a szúnyogok ellen!

* 100 %-ban természetes védelem

* 100 %-ban mentes a toxikus összetevőktől

* 3 éves kortól használható gyermekeknek is

* Hosszantartó hatás akár 30 napon túl

* Vízálló, különböző divatos színekben kapható

* Rugalmas

* Használható embereknél és társállatoknál is

* Kül –és beltéren egyaránt használható

Összetevők: citronella olaj kivonat 4ml, karkötő anyaga: 100% szilikon

Hogyan működik a karkötő?

A karkötő "óra" része színültig van töltve citronella olajjal, ami erősen szúnyogriasztó hatású aurát képez a karkötő viselője körül, távol tartva ezzel a vérszívókat.A működéshez szúrja ki az öt bemélyedés egyikét. A legjobb hatás érdekében (pl. este, vízparton) az összes mélyedést ki lehet szúrni.

Milyen hosszú időre biztosít hatásos védelmet? A szúnyogrisasztó hatású olajokkal töltött karkötő az aktivítás megőrzése érdekében, használaton kívüli állapotban, a csomagolásba vákuumzárral visszazárható. Így az egyébként is hosszantartó, elnyújtott hatás akár 30 napon túli időre (6 hét) is eltolható.

A karkötő flexibilis anyaga miatt különböző nemű és korosztályú emberek számára is alkalmas.

A karkötő úszás közben is használható, mivel hatóanyaga a környezetre nem ártalmas, de hatása úszás közben csökkenhet.

Biztonságosak az összetevők?

Az összetevők teljes mértékben ártalmatlanok, és mentesek minden kémiai vegyülettől, csak természetes összetevőkat tartalmaz! Szemben a szúnyogriasztó szerek többségével, a karkötő nem tartalmaz DEET*-t!

A karkötő 100% szilikon anyagból készült, ami újrahasznosítható. Az olaj kézzel nem érintkezik.

Felnőtteknek, gyermekeknek és társállatoknak egyaránt ajánljuk. Gyermekeknek 3 éves kor alatt nem ajánlott, elkerülendő a riasztóanyag szájba- vagy szembejutását.

Kiszerelés: 1db

Forgalmazza: Bio-Herb Kft.


* A vegyület a dietil-meta-toluamid, másképpen dietiltoluamid, vagy az Amerikában használatos rövidítéssel DEET.A dietiltoluamidot a második világháború után fejlesztették ki az amerikai mezőgazdasági minisztérium megrendelésére. Azóta széles körben elterjedt szúnyog vagy más rovarok elriasztására. Létezik oldat, krém és spray formában, 5 és 100 százalék közötti koncentrációban. Használják hétvégi túrázók is, de egyes számú védőeszköznek számít a malária, a dengue-láz és más szúnyogok terjesztette betegségek ellen.

Évente a világon mintegy 200 millióan használnak DEET alapú szúnyogriasztót. Elterjedtsége ellenére a tudósok ma sem tudják, hogyan működik ez a vegyület. Egyes feltételezések szerint blokkolja a vérszívó rovarok megfelelő érzékelőidegeit, más hipotézisek szerint egyszerűen a szaga tartja távol a rovarokat.

Még meglepőbb, hogy alig kutatták a dietiltoluamid emberekre való esetleges hatását. Az IRD francia műszaki-tudományos kutatóintézet montpellier-i részlegében Vincent Corbel vezetésével kísérletileg igazolták, hogy a dietiltoluamid gátolja a legelterjedtebb idegrendszeri ingerületátvivő molekulának, az acetilkolinnak a működését. Ugyanis blokkolja azt az enzimet, amely az acetilkolint normális esetben lebontja. Emiatt az acetilkolin mérgező mennyiségben halmozódik fel az idegsejtek kapcsolódási pontjain, és akadályozza az idegrendszerben az ingerületek átadását.