Karob? Szentjánoskenyérmag? Ezek a szavak számodra is misztikumként csengenek? Itt az ideje eloszlatni a karobot körül lengő ködöt!
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű, élelmi rostokban gazdag alapanyag. Antioxidáns hatású, gazdag vitaminokban (A és B vitamin), kalciumban és ásványi anyagokban. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát tartalma magasabb a kakaóporénál. Koffein-, teobromin-, valamint glutén– és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek is.
Használhatod kakaópor helyett, vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
Energia(KJ) |
1 226.0 kJ / 294.0 KCAL |
---|---|
Zsír |
0.5 g |
Amelyből telített zsírsavak |
0.1 g |
Szénhidrát |
46.6 g |
Amelyből cukrok |
39.0 g |
Só |
0.0 |
Fehérje |
4.2 g |
Allergénfigyelmeztetés |
Allergénmentes |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok |
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás |
Élelmiszerekre vonatkozó általános és bio jogszabályok |
Összetevők |
karobpor (Szentjánoskenyérmag-liszt)* |
Felhasználási információk |
Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni. |
Tárolási információk |
Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk |
BOPP műanyag |