A maca a keresztes virágúak családjából származó kétéves növény, amely a perui Andokból származik. A húsos gyökerét, az Andok lakói már évezredek óta zöldségként és gyógynövényként használják. A maca már régóta alapvető élelmiszerként szolgál, mivel gazdag szénhidrát forrás egy olyan környezetben, ahol kevés növény nő.
A PlanetBIO macát kézzel takarítják be. A “gyökereket” gondosan kiválogatják, megmossák, majd finom péppé darálva, 45°C-on megszárítják. Amikor a víz legnagyobb része elpárolog, a macát finom porrá őrlik, amit végül átszitálnak, eltávolítva a nagyobb darabokat.
A PlanetBIO maca pornak különleges íze van. A legjobb gyümölcslével vagy turmixokkal elkeverni (nem tejtermékekkel). A PlanetBIO maca por csokoládékhoz, fagylaltokhoz, pralinéhoz, süteményekhez, karamellhez, pudingokhoz, cukormázhoz vagy más hidegen vagy melegen készült desszertekhez használható.