A napon szárított perui kakaóbab a természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere. Rendkívül egészséges, íz- és illatélményével is elvarázsol bennünket, az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el, mint a kategóriájában vezető Acai bogyó. Készítése során kizárólag Cacao Criollo fajtáját használják, amelyet nyersen megtörnek és az így kapott darabokat csomagolják. Ezen a módon a kakaóbab az összes összetevőjét megőrzi. Glikémiás indexe alacsony, nem tartalmaz glutént, élesztőt és cukrot, fogyókúrázók, vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják. Desszertek, sütemények, reggelik ízesítéséhez, illetve kakaó, vagy forró csokoládé készítésére is kiválóan alkalmas.
Kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve. Használati javaslat: A zúzott kakaó babot rágcsáljuk el. Receptötlet: Csokis keksz kakaóbabbal Hozzávalók: 35 dkg liszt 20 dkg puha margarin 1 kávéskanál só 4 evőkanál méz 10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor 2 egész tojás 4 evőkanál víz vagy tea 1 1/2 teáskanál vanília aroma 1/2 zacskó sütőpor 10dkg darált dió 4 evőkanál tördelt kakaóbab Elkészítése: A hozzávalókat jól összekeverem, majd kivajazott és morzsával meghintett tepsibe 2 kanál segítségével kis halmokat rakok. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm kb. 12 percig. Így finom puha marad, de aki kekszesebben szereti, az száríthatja tovább.
Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Ha az orvosa nem nyitott a az étrend-kiegészítők alkalmazására, keressen fel egy természetgyógyász szakembert! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Nincsenek bejegyzések
© 2024 Internetpatika Kft.